28.10.2010. / 10:10

Autor: Hina

Kraš Grupa u prvih devet mjeseci zabilježila pad neto dobit od 31,9 posto

Na ostvarene rezultate poslovanja nepovoljno su utjecale tečajne razlike, naročito na tržištu Srbije

Nadan VidoševićNadan VidoševićKraš grupa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto odbit od 12,6 milijuna kuna, što je pad od 5,9 milijuna kuna ili 31,9 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Neto dobit pripisana imateljima kapitala Matice ostvarena je u iznosu od 11,5 milijuna kuna, što je za 5,6 milijuna kuna manje od neto dobiti ostvarene u istom razdoblju 2009.

Zarada po dionici za treće tromjesečje ove godine iznosi 8,75 kuna, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

Kraš Grupa je tijekom prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila konsolidirane ukupne prihode u visini od 713 milijuna kuna, što je za 1,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Na domaćem tržištu ostvareni su prihodi od prodaje u visini od 399 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu iznosili 292 milijuna kuna, što je za 0,8 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Kraš je povećao izvoz na tržišta Australije, Saudijske Arabije i Velike Britanije, dok je u regiji uz rast izvoza u BiH značajno povećan i izvoz u Crnu Goru.

Ukupni konsolidirani rashodi ostvareni su u iznosu od 693,48 milijuna kuna, što je za 0,7 posto manje od istog razdoblja prošle godine.

Unatoč visokom povećanju cijena glavnih sirovina - kakaovca i prerađevina na bazi kakaovca, šećera, mlijeka i drugih sirovina, te energenata iz Kraša napominju kako su postignute uštede na ostalim materijalnim troškovima poslovanja, koji su ukupno smanjeni za 3,8 milijuna kuna, napominju u tvrtki.

Na ostvarene rezultate poslovanja nepovoljno su utjecale tečajne razlike, naročito na tržištu Srbije.

Iz zagrebačke konditorske industrije ističu kako su poslovni planovi i ciljevi u ovoj godini usmjereni na održavanje likvidnosti i financijske stabilnosti, uz kontinuirano restrukturiranje i širenje izvoznih tržišta.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika