28.10.2010. / 15:58

Autor: Hina

Deset milijuna eura: Srbija povećala nagradu za informacije o Mladiću i Hadžiću

Mediji podsjećaju da je odluku o raspisivanju nagrade donijelo 2007. godine srbijansko Vijeće za nacionalnu sigurnost, na prijedlog akcijskog tima za okončanje suradnje sa Haaškim tribunalom, kao i da je američki State Department također raspisao nagradu za informaciju o Mladiću, u visini od pet milijuna dolara

Goran Hadžić i Ratko MaldićGoran Hadžić i Ratko MaldićSrbijanska će vlada povećati iznos nagrade za informaciju koja bi pomogla lociranju i uhićenju odbjeglog haaškog optuženika Ratka Mladića s dosadašnjih milijun na deset milijuna eura, javljaju u četvrtak mediji u Beogradu.

Nagrada bi, donese li vlada takvu odluku, bila isplaćena iz državnog proračuna, navode mediji.

Informacije o Mladiću, kako se ističe u novinskim napisima, treba dostaviti srbijanskom ministarstvu unutarnjih poslova.

Novinska agencija Reuters objavila je da je Srbija, uz povećanje iznosa nagrade za Mladića, povećala i iznos nagrade za informacije o još jednom bjeguncu Goranu Hadžiću, i to na 500.000 eura.

Ratko Mladić, bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući i optužnicu za genocid.

Zajedno s bivšim čelnikom bosanskohercegovačkih Srba Radovanom Karadžićem optužen je za genocid u Srebrenici 1995. zbog pokolja 8000 Bošnjaka i za 43-mjesečnu opsadu Sarajeva.

Mladić je još u bijegu, a Karadžić je uhićen u Srbiji u srpnju 2008. i u pritvoru je u Den Haagu.

Mediji podsjećaju da je odluku o raspisivanju nagrade donijelo 2007. godine srbijansko Vijeće za nacionalnu sigurnost, na prijedlog akcijskog tima za okončanje suradnje sa Haaškim tribunalom, kao i da je američki State Department također raspisao nagradu za informaciju o Mladiću, u visini od pet milijuna dolara.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 28.10.10. 22:43

ajmo fimi medija i hdz, nađite ih i učinite konačno pravu stvar. a lovu stavite, za promjenu, u državni proračun.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika