28.10.2010. / 18:59

Autor: Nacional.hr

Vrhunac apsurda: U kampanji 'Stop korupciji' Barišić i Jurak oprali 1,7 milijun kuna

Istražni sudac Krešimir Devčić odredio je Mladenu Barišiću, bivšem HDZ-ovom rizničaru i šefu Carine, još dva mjeseca pritvora u Remetincu zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Barišić je u pritvoru već mjesec dana

Mladen BarišićMladen BarišićBivši ravnatelj Carine Mladen Barišić ostaje u Remetincu još dva mjeseca. Pritvor mu je produljen jer je proširena istraga. USKOK sumnja da je preko Nevenke Jurak, vlasnice Fimi Media, u jednoj promidžbenoj kampanji za Carinu iz proračuna izvukao i oprao milijun i 700.000 kuna, javlja HTV.

Da ironija bude veća, kampanja preko koje se navodno izvlačio i prao novac u korist vladajućeg HDZ-a zvala se "Stop korupciji!"

Istražni sudac Krešimir Devčić odredio je Mladenu Barišiću, bivšem HDZ-ovom rizničaru i šefu Carine, još dva mjeseca pritvora u Remetincu zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Barišić je u pritvoru već mjesec dana; krajem rujna uhićen je po nalogu Uskoka. Barišićev odvjetnik Rajko Mlinarić ne slaže se s odlukom o produljenju pritvora.

"Gospodin Barišić nema apsolutno nikakav utjecaj, društveni utjecaj, ugled mu je sveden na čistu nulu. Ja bih rekao, on sam se preda mnom izjasnio da su ga čak i njegovi poznanici za vrijeme dok nije bio u istražnom zatvoru izbjegavali, dakle on definitivno ne predstavlja realnu opasnost da bi utjecao na bilo koga, jer ga se ljudi klone", rekao je za HTV.

Barišić je uhićen u sklopu afere oko Fimi-medije, a tereti ga se da je izvlačio novac iz državnih firmi preko marketinške agencije Nevenke Jurak, njegove navodne ljubavnice koja je također iza rešetaka.

Inače, u slučaju "Fimi media" danas je otkazano pripremno ročište na Ustavnom sudu na kojem se trebala razmatrati žalba Nevenke Jurak na odluku da se i njoj produlji istražni zatvor. U ustavnoj tužbi stoji da su joj odlukom o zadržavanju "iza rešetaka" povrijeđena ustavna prava na pravično suđenje i jednakost pred zakonom.

Ona je prva uhićena u ovoj aferi, a iako najprije pred istražiteljima nije željela govoriti o optužbama za koje se tereti njena je obrana nakon podnošenja ustavne tužbe ustvrdila da bi bilo vrlo loše da se do kraja postupka brani šutnjom.

Vezane vijesti

Optužnica protiv Mladinea podnesena nakon zakonskih rokova?

Optužnica protiv Mladinea podnesena nakon zakonskih rokova?

Prije sudske odluke o utemeljenosti optužnice protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea u slučaju… Više

Komentari

registracija
26/11/09

abar, 28.10.10. 20:03

On laže da ja lažem da je Sanader lagao.


registracija
14/11/07

laufer, 28.10.10. 23:06

Dakle, ovi hadezejci prevazilaze sami sebe.
Organiziraju kampanju protiv (vlastite!) korupcije da bi drpali (i) u samoj kampanji!
Briljantno!
Da postoji Oscar za lopovska dostignuća ovi bi ga svakako zaslužili.


registracija
5/3/10

starimudrac, 28.10.10. 23:15

a što bi se dogodilo da barišić pred sudom dokaže da je lovu utjerivao preko fimi medije i nosio u HDZ ? je li onda HDZ po mišljenju stručnjaka za ustav, "alfe i omege" šeksa, zločinačka stranka s neprijateljskim djelovanjem ? i što o takvoj mogučnosti misli "najiskreniji među poštenima" dr. hebrang ? a tebe jaco muči ugled u EU ? koji EU, kako ćeš na ulicu izać ?


registracija
31/7/09

Seaman, 29.10.10. 00:19

Odakle odvjetniku ovakve nebuloze o gubitku društvenog ugleda i nemogućnosti utjecanja na svjedoke? Pa na svjedoke se ne utječe javljanjem i ćaskanjem na ulici nego prijetnjama i podmićivanjem, a za to Barišić svakako ima reference.


registracija
30/8/10

TonyP, 29.10.10. 04:02

ovi kao da su isli na specijalizaciju u Italiju...mislim na Siciliju....


registracija
30/8/10

TonyP, 29.10.10. 07:42

Tko zna, zna. ZNA SE! Bravo majstori!


registracija
1/1/70

, 29.10.10. 09:57

ADZe zna se ! Evo,JACA nesto pokusava razrijesiti..znam da sve i ona nece...al',i za ovo sto pokusava,radi...joj skidam kapu.


registracija
30/6/10

petrus7, 29.10.10. 11:39

ma puky jebem joj mater u pičku srpsku. Što se ti klanjaš srpkinji koja uništava Hrvatsku. To se sveti za 95-u.


registracija
5/10/10

zvuk958, 29.10.10. 12:29

Ma ovi na Siciliji su prema ovim našim mafijašima, čisti amateri. Amaterčići!!!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 29.10.10. 19:52

petrus7, ja joj uvijek mislim da za tebe ima nade. Ponavljam, samo se trebas uzdignut iznad nacionalnog, i otvorit ce ti se jedan novi svijet. To je li premijerka Srpkinja ili nije (a ja pojma nemam sto je) nema nikakve veze. Nisu nam Srbi krivi za ovo sto nam se dogodilo. Krivi smo sami jer je vecina pocetkom 90-tih slijedila one koji su u svemu ovome gledali svoju racunicu, a Hrvatska i narod koji je zivio u Hrvatskoj im nije bila ni na kraj pameti. Nacionalizam i domoljublje je bila provjerena karta da u tome uspiju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika