28.10.2010. / 19:31

Autor: Hina

Kolera na Haitiju: Još 13 osoba umrlo, a 502 primljene u bolnicu

Novo izvješće pokazuje stanovitu stagnaciju broja umrlih u odnosu na prethodno u kojemu se govorilo o osam žrtava, ali i dalje velik broj hospitaliziranih

Epidemija kolere na Haitiju odnijela je dosad 305 života, priopćile su u četvrtak haićanske vlasti, što je trinaestero umrlih više nego u prethodnom izvješću objavljenom dan ranije, a još 502 su primljene u bolnicu, što ukupno čini 4.649 ljudi.

Ovi podatci koje je na tiskovnoj konferenciji objavio haićanski ministar zdravstva Gabirel Thimote obuhvaćaju razdoblje od 19. do 28. listopada.

Novo izvješće pokazuje stanovitu stagnaciju broja umrlih u odnosu na prethodno u kojemu se govorilo o osam žrtava, ali i dalje velik broj hospitaliziranih. U srijedu je zabilježeno 535 dodatnih hospitalizacija.

Vezane vijesti

Haiti i dalje čeka na obnovu

Haiti i dalje čeka na obnovu

Izgradnju Centra za djecu u šatorskom naselju u gradu Port-au-Princeu na Haitiju finaciralo je njemačko udruženje pod imenom „Kindernothilfe". Novac… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 29.10.10. 06:31

Upravo citam knjigu Noama Chomskog gdje se dotice i Haitija. Ne tako davno Haiti je bio prosperitetna drzava, jedan od najvecih izvoznika pamuka. Ali pod Francuskom vlasti, i uvelike pomognuti Amerikom (koja je nedavno svrgla demokratski izabranog predsjednika i ustolicila diktatora, sto prackticira vec desetljecima svudgje po svijetu), sva suma je posjecena, a kise i vjetrovi odnijeli plodnu zemlju. Danas Haiti nema nista, i jedna je od najsiromasnijih zemalja na svijetu. Eto gdje leze uzroci kolere i Haitijeve bijede, a i izvori moci i bogatsva velikih sila.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika