28.10.2010. / 21:22

Autor: Ana Smrečki, Hina

Radnici riječkog brodogradlišta odustali od štrajka: Sretni smo je naš trud prepoznat

Zadovoljni razvojem situacije, radnici brodogradilišta ipak neće u veliki prosvjed koji je zakazan za petak

Radnici riječkog brodogradilišta ipak neće u štrajkRadnici riječkog brodogradilišta ipak neće u štrajkNakon što je Vlada riječkom brodogradilištu '3. maj'' odobrila jamstva za izgradnju tankera koji su naručeni iz Švedske, oglasio se Sindikat metalaca Hrvatske. Zadovoljni razvojem situacije, radnici brodogradilišta ipak neće u veliki prosvjed koji je zakazan za petak. Potvrdi je to i glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Juraj Šoljić, poručivši da je izuzetno zadovoljan reakcijom Vlade.

«Novim jamstvom otvaraju nam se i nove tržišne mogućnosti. Presretan sam što je Vlada prepoznala i pozitivno ocijenila naš trud. Zbog toga Sindikat metalaca Hrvatske i službeno otkazuje sve prosvjedne aktivnosti na riječkim ulicama koje smo najavljivali proteklih dana», poručio je Šoljić podsjetivši da je ugovor sa švedskim naručiteljem sklopljen dan prije nego što je Europska komisija zabranila izdavanje državnih jamstava škverovima.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika