29.10.2010. / 08:57

Autor: Hina

Pao još jedan mit: Sramotno je koliko je ministarstvo vanjskih poslova surađivalo s nacistima

Njemački ministar vanjskih poslova također je rekao da izvješće sadržava mnoge "šokantne primjere o uključenosti njemačke diplomacije" u nacistički program uništenja

Njemački ministar vanjskih poslova Guido WesterwelleNjemački ministar vanjskih poslova Guido WesterwelleNjemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle izjavio je u četvrtak, pošto je primio službeno izvješće o povijesti Drugoga svjetskog rata, da je sramotno koliko je to ministarstvo bilo u dosluhu s Hitlerovim genocidom nad Židovima.

Neovisni tim povjesničara sastavio je izvješće na 900 stranica u kojem se opovrgava mit da se tadašnje njemačko ministarstvo vanjskih poslova distanciralo od nacističkog režima u kojem su počinjeni strašni zločini.

"Ministarstvo vanjskih poslova bilo je dijelom, aktivnim dijelom zločinačke politike tzv. Trećeg Reicha", rekao je Westerwelle, dodajući da je izravno bilo uključeno i obaviješteno o metodama koje su se provodile u ratu.

Njemački ministar vanjskih poslova također je rekao da izvješće sadržava mnoge "šokantne primjere o uključenosti njemačke diplomacije" u nacistički program uništenja.

Nije, međutim, zaboravio spomenuti i službenike u ministarstvu koji su se otvoreno suprotstavili nacističkome zločinačkom režimu, među kojima su dvanaestorica zbog svojeg djelovanja ubijena.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 29.10.10. 09:46

a kako bi ministar vanjskih poslova nacističke njemačke vodio ministarstvo suprotno generalnom stavu njihova kancelara hitlera ? i to su tek sad otkrili ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika