29.10.2010. / 09:45

Autor: Totalsport

Euroliga: Hrvatski igrači statistički dominiraju

Upravo je Radošević, međutim, najboljeplasiran hrvatski košarkaš po najvažnijem parametru, indeksu korisnosti. S prosječnim vrijednosnim indeksom 19 drži deseto mjesto ljestvice, što znači da je zasad generalno najbolji hrvatski košarkaš u Euroligi

Leon Radošević; Foto: WikipediaLeon Radošević; Foto: WikipediaPogled na sve relevantne statističke pokazatelje nakon uvodnih dvaju euroligaških kola otkriva da bi ovo mogla biti sezona hrvatskih košarkaša...

Petorica hrvatskih reprezentativaca u ovom trenutku zauzimaju mjesta među petoricom najboljih po četirima od šest osnovnih statističkih parametara.

• Cibonin Bojan Bogdanović drugi je najbolji strijelac nakon dvaju odigranih kola s prosjekom od 21.5 koševa po utakmici.

• Centar Reala Ante Tomić najbolji je skakač s ukupno 20 skokova ili deset u prosjeku. Također je, s deset napadačkih skokova, najbolji ofenzivni skakač Eurolige.

• Cibonin playmaker Rok Stipčević drugi je najbolji asistent iz Panathinaikosova Dimitrisa Diamantidisa s ukupno 13 asistencija (6.5 po utakmici), dok je Roko Ukić (Fenerbahçe) na petom mjestu s ukupno 11 skokova.

• Na koncu, Leon Radošević, 20-godišnji centar Cibone, peti je po broju ukradenih lopti sa šest krađa ukupno. Ispred njega redom su samo razigravači.

Upravo je Radošević, međutim, najboljeplasiran hrvatski košarkaš po najvažnijem parametru, indeksu korisnosti. S prosječnim vrijednosnim indeksom 19 drži deseto mjesto ljestvice, što znači da je zasad generalno najbolji hrvatski košarkaš u Euroligi.

Najboljeplasiran iza njega na toj je ljestvici od Hrvata centar Tau Ceramice Stanko Barać s 18 indeksnih bodova.

Svakako treba izdvojiti negativan statistički parametar u kojem prednjači Cibonin bek-šuter Bojan Bogdanović. U prva je dva kola izgubio devet lopti. Lošiji od njega samo su DeJuan Collins iz Žalgirisa i nekadašnji Cibonin krilni centar Brent Wright, koji trenutačno igra za belgijski Spirou Basket. Obojica su na prosjeku od pet uzgubljenih lopti.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika