29.10.2010. / 10:55

Autor: Hina

Saniranje priče oko ribarskog broda: Japan i Kina za poboljšanje međusobnih odnosa

Vjeruje se da bi do susreta japanskog premijera Naota Kana i japanskog predsjednika Wena Jiabaoa moglo doći na marginama summita u Hanoju

Japanski i kineski ministri vanjskih poslova 
Seiji Maehara i Yang Jiechi; foto: ReutersJapanski i kineski ministri vanjskih poslova Seiji Maehara i Yang Jiechi; foto: ReutersJapan i Kina dogovorili su se da poboljšaju odnose narušene nedavnim incidentom u Južnokineskom moru, objavili su u petak nakon susreta u Hanoju kineski ministar vanjskih poslova Yang Jiechi i njegov japanski kolega Seiji Maehara.

"Vjerujem da će doći do susreta čelnika Kine i Japana", rekao je Maehara u Hanoju gdje sudjeluje na summitu ASEAN-a. On je rekao da je jednosatni susret s Yangom protekao "u vrlo dobroj i smirenoj atmosferi, pogleda usmjerenih u budućnost".

Vjeruje se da bi do susreta japanskog premijera Naota Kana i japanskog predsjednika Wena Jiabaoa moglo doći na marginama summita u Hanoju.

Diplomatska kriza između dviju zemalja izbila je kada je početkom rujna zaustavljen kineski ribarski brod koji se sudario s dvama japanskim patrolnim brodovima blizu otočića u Istočnokineskome moru, koje prisvajaju obje zemlje.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika