29.10.2010. / 11:08

Autor: Hina

Milijun dolara za novi automobil izraelskog premijera Benjamina Netanyahua

Blindirana verzija limuzine Audi A8 proizvodi se gotovo isključivo za predsjednike i premijere a s obzirom da stoji oko milijun dolara jedan je od najskupljih automobila na svijetu

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzraelski premijer Benjamin Netanyahu uskoro će se voziti u najskupljem automobilu u Izraelu - blindiranoj limuzini Audi A8 vrijednoj milijun dolara, koja uz sve moguće sigurnosne sustave nudi i luksuz onima koji se u njoj voze, javljaju u petak izraelski mediji.

Blindirana verzija limuzine Audi A8 proizvodi se gotovo isključivo za predsjednike i premijere a s obzirom da stoji oko milijun dolara jedan je od najskupljih automobila na svijetu. Audi A8 u kojem će se voziti Netanyahu opremljen je posebnim i jedinstvenim sigurnosnim paketom koji je osmišljen u suradnji s izraelskom tajnom službom Shin Bet.

Iako su sigurnosne performanse ovog automobila tajne, astronomska cijena, piše izraelski list Yedioth Ahronoth, uključuje između ostaloga gume otporne na metke, krov otporan na metke i bombe, te sustav koji automatski gasi požar.

Zbog svega toga, automobil je težak gotovo tri tone, a ima i jedan od najjačih motora tog modela Audija: W12 verzija s 12 cilindara, šest litarskim motorom, 450 konjskih snaga i pogon na sva četiri kotača.

Ali sigurnosni sustav nije sve što ovaj automobil nudi: službeni automobil izraelskog premijera vrlo je luksuzan - ima, između ostaloga, posebna sjedala sa grijanjem i masažom, unutrašnjost u koži, veliki DVD ekran, hladnjak i osvježivač zraka.

Izraelska vlada navodno je naručila još dva takva automobila.

Vezane vijesti

Netanyahu želi legalizaciju naselja na Zapadnoj Obali

Netanyahu želi legalizaciju naselja na Zapadnoj Obali

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u srijedu je najavio namjeru o legaliziranju triju židovskih naselja na Zapadnoj Obali, gdje žive Palestinci,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika