29.10.2010. / 12:29

Autor: Hina , Nacional.hr

Jarnjak: 'Je li u redu nazvati HDZ kriminalnom organizacijom?'; Stazić: 'To misli većina građana'

"Oni koji vode Akademiju neka pažljivo pročitaju prijetnje potpredsjednika Sabora, neka to pažljivo prouče, i kandidate na Akademiji upoznaju s opasnošću takvog djelovanja u Hrvatskom saboru", rekao je Stazić

Ivan Jarnjak i Vladimir ŠeksIvan Jarnjak i Vladimir ŠeksZastupnik SDP-a Nenad Stazić svoju je pojedinačnu raspravu o prijedlogu izmjena Zakona o Pravosudnoj akademiji počeo pozivom voditeljima i profesorima na Pravosudnoj akademiji da se odrede spram prekjučerašnjih, kako ih je nazvao, "prijetnji" potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa da bi Ustavni sud trebao razmotriti zabranu SDP-a zbog upitne ustavnosti rada te stranke.

"Oni koji vode Akademiju neka pažljivo pročitaju prijetnje potpredsjednika Sabora, neka to pažljivo prouče, i kandidate na Akademiji upoznaju s opasnošću takvog djelovanja u Hrvatskom saboru", rekao je Stazić. Predložio je i da Pravosudna akademija uvede posebni kolegij na kojemu bi se izučavale najviše vrednote ustavnog poretka "i što u društvu može značiti prijetnja da se može ukinuti jedna politička stranka".

Stazićevo je izlaganje izazvalo reakciju HDZ-ovih zastupnika, koji su isticali da Šeksovu izjavu treba promatrati u okviru nužne potrebe da svi u društvu, a posebno političari, trebaju poštivati odluke Ustavnog suda RH. "Neće SDP nitko zabraniti, dok god program i rad SDP-a bude sukladan zakonu", rekla je Ana Lovrin (HDZ), naglasivši da svi u Saboru mogu slobodno govoriti, a da o ustavnosti i zakonitosti rada političkih stranaka može odlučivati samo Ustavni sud.

U raspravu se uključio i predsjedavajući Ivan Jarnjak, ističući kako je prekjučer, tijekom saborske rasprave o povjerenju premijerki Jadranki Kosor, izrečeno puno uvreda i za Sabor neprimjerenih kvalifikacija, te da se sada ne može iz svega toga izdvajati samo jedna izjava. "Je li nazvati vrh HDZ-a 'kriminalnom organizacijom' u redu", upitao je Jarnjak zastupnika Stazića, istaknuvši kako su zastupnici SDP-a na račun Vlade RH i HDZ-a izricali brojne uvrede. "To da je HDZ kriminalna organizacija je mišljenje većine građana ove zemlje", ustvrdio je Stazić, prozivajući HDZ da vodi politiku s ciljem zabrane SDP-a. "Možda bi vi to htjeli, ali HDZ to neće napraviti", odgovorio mu je Jarnjak.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
19/10/10

lunar, 29.10.10. 12:37

Čudno da se nitko od ustavnih sudaca ne javlja povodom Šeksova istupa, onako društveno dobronamjernog. A i bolje ......jer bi ih Šeks brzo demantirao.


registracija
6/10/09

pfefer, 29.10.10. 12:47

šeks je izrekao samo ono šta piše u ustavu i ništa drugo a ako se sdp našao u tome to je njihov problem


registracija
6/10/09

pfefer, 29.10.10. 12:48

što se tiče staziča on je isfrustrirana osoba valjda dok je bio mali je sjedio u magarečoj klupi


registracija
26/11/09

abar, 29.10.10. 12:56

Stazić laže da ja lažem da je cijeli HDZ lagao?????


registracija
9/5/10

lolobrigita, 29.10.10. 13:05

A da što ste nego banda lupeža i veleizdajnika.
Borite se Jadranku i sebe držati na vlasti,ha?
Ajde,ako ste tako sigurni da dobro radite,dajte izbore narodu.Ako dobijete izbore,svaka čast,ali bojim se,a vi to i znate,da to ne bi išlo.


registracija
8/4/08

starakajla, 29.10.10. 13:22

lolobrigita oni su svesni toga što narod misli o njima ,pa vidiš da se boje jednog referenduma a kamoli novih izbora.Njima je jedino bitno ostati što duže na vlast jer znaju da će im se kad odu s vlasti morati suditi za sve zločine prema hrvatskom narodu


registracija
30/8/10

TonyP, 29.10.10. 16:49

jos samo jedan korak do Milicija trenira strogocu, da ne bude kako ja hocu...
Treba ih izbaciti iz sabornice dok se ne otrjezne i prestanu lupetati o Ustavu i Ustavnom sudu...ili Sabor nije zakonodavna vlast, vec mjesano, malo i sudske, zajedno, ruku pod ruku?


registracija
30/8/10

TonyP, 29.10.10. 16:49

jos samo jedan korak do Milicija trenira strogocu, da ne bude kako ja hocu...
Treba ih izbaciti iz sabornice dok se ne otrjezne i prestanu lupetati o Ustavu i Ustavnom sudu...ili Sabor nije zakonodavna vlast, vec mjesano, malo i sudske, zajedno, ruku pod ruku?


registracija
11/1/10

fluid, 30.10.10. 12:30

Jarnjak,HDZ je dokazana kriminalna organizacija.Koliko dokaza trebaš ti poštenjačino i domoljube iz Bednje?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika