29.10.2010. / 12:30

Autor: Hina

Podravka odbila ponudu OTP banke za kupnju 10,65 dionica

U prvih devet mjeseci ove godine poslovni prihodi Podravke iznosili su 2,7 milijardi kuna i manji su za tri posto, dok poslovni rashodi bilježe veći pad, za pet posto, na 2,5 milijardi kuna

Podravka je odbila OTP-ovu ponuduPodravka je odbila OTP-ovu ponuduUprava Podravke odbila je ponudu OTP banke za kupnju 10,65 posto dionica, izvijestili su iz Podravke putem Zagrebačke burze.

Uprava je uz suglasnost Nadzornog odbora na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o neprihvaćanju ponude za kupnju 10,65 posto dionica, o čemu je obaviještena OTP banka, navodi se u obavijesti Podravke.

Podravka je 25. listopada zaprimila obavijest o prodajnoj opciji kojom je OTP banka, sukladno članku ugovoru o kupovnoj i prodajnoj opciji između Podravke i OTP banke od 27. ožujka prošle godine, obavijestila Podravku da želi iskoristiti prodajnu opciju na 10,65 posto dionica koprivničke tvrtke, a kojih je imatelj FIMA AMI Limited.

Također, OTP Banka je istovremeno obavijestila Podravku da je, sukladno ugovoru o kupovnoj opciji između OTP Banke i FIME AMI Limited od 27. ožujka 2009., aktivirala kupovnu opciju za opcijske dionice u odnosu na FIMA AMI Limited, te da namjerava steći predmetne dionice, podsjećaju iz Podravke.

Najavljuju da će o daljnjim odlukama i aktivnostima OTP banke, vezano uz predmetne dionice, obavijestiti odmah po primitku obavijesti od OTP banke.

Podravka je danas na Zagrebačkoj burzi objavila i poslovne rezultate za prvih devet mjeseci ove godine prema kojima je Grupa Podravka ostvarila neto dobit od 82,3 milijua kuna što je rasta za 95 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

U prvih devet mjeseci ove godine poslovni prihodi Podravke iznosili su 2,7 milijardi kuna i manji su za tri posto, dok poslovni rashodi bilježe veći pad, za pet posto, na 2,5 milijardi kuna.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika