29.10.2010. / 13:06

Autor: Hina

PlayStation ih izvukao iz minusa: Sony ponovno posluje s dobiti

Oporavak u odnosu na isto razdoblje lani kada mu je gubitak u poslovanju iznosio 26,3 milijarde jena najvećim se dijelom pripisuje poboljšanoj prodaji osobnih računala i igraćih konzola PlayStation

Sony ponovno bilježi pozitivne rezultateSony ponovno bilježi pozitivne rezultateJapanski div u proizvodnji potrošačke elektronike Sony u petak je izvijestio da je tromjesečje od srpnja do rujna zaključio s neto dobiti od 31,1 milijardu jena (375 milijuna dolara), dok je u istom razdoblju prošle godine poslovao s gubitkom.

Oporavak u odnosu na isto razdoblje lani kada mu je gubitak u poslovanju iznosio 26,3 milijarde jena najvećim se dijelom pripisuje poboljšanoj prodaji osobnih računala i igraćih konzola PlayStation, te mjerama restrukturiranja i smanjenja troškova koje su polučile priželjkivane rezultate.

U tom inače drugom tromjesečju poslovne godine koja u toj kompaniji počinje 1. travnja operativna dobit iznosila je 68,65 milijardi jena, nasuprot operativnom gubitku od 32,6 milijardi jena godinu dana ranije. Prihodi su porasli za 4,3 posto, na 1.730 milijardi jena, priopćeno je nadalje iz Sonyja.

Tvrtka sa sjedištem u Tokiju također je revidirala naviše prognoze dobiti za tekuću fiskalnu godinu, pa sada očekuje neto dobit od 70 milijardi jena, nasuprot prvotno prognoziranih 60 milijardi. Prognoze operativne dobiti povećane su na 200 milijardi jena, s ranijih 180 milijardi.

"Prognozirana operativna dobit za tekuću fiskalnu godinu revidirana je naviše temeljem zadovoljavajućih rezultata poslovanja u drugom tromjesečju, iako se u ostatku fiskalne godine očekuje otežano poslovno okruženje", kaže se nadalje u priopćenju Sonyja.

Prognozu cjelogodišnjih prihoda revidirao je pak naniže, s ranije prognoziranih 7.600 milijardi jena na 7.400 milijardi, navodeći kao glavni razlog snažan jen koji pogađa prihode japanskih tvrtki.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika