29.10.2010. / 13:12

Autor: Hina

Microsoft izvijestio o rekordnim prihodima i dobiti

"Potražnja potrošača i uzbuđenje oko naših komercijalnih internetskih usluga i cloud computinga nastavlja rasti"

Microsoft je zadovoljan potražnjom za njihovim proizvodimaMicrosoft je zadovoljan potražnjom za njihovim proizvodimaAmerički softverski div Microsoft izvijestio je da je u tri mjeseca do kraja rujna ostvario rekordne prihode i dobit zahvaljujući rastu prodaje u svim poslovnim segmentima.

U prvom fiskalnom tromjesečju koje završava 30. rujna ta je tvrtka sa sjedištem u Seattleu ostvarila 7,12 milijardi dolara dobiti, 59 posto više nego u istome tromjesečju 2009. Prihodi su istodobno poskočili 25 posto na 16,2 milijarde dolara.

"Bio je to izvanredno tromjesečje u kojemu smo ostvarili solidan rast poslovanja i nastavljenu snažnu potražnju za našim operativnim sustavima Office 2010 i Windows 7, te Xbox 360 konzolama i igricama", kazao je financijski direktor Peter Klein.

"To što smo uspjeli nastaviti bilježiti rast prihoda i istodobno držati troškove pod kontrolom donijelo nam je još jedno tromjesečje širenja margine na godišnjoj razini", dodao je.

Operativni sustav Office 2010 ostvario je 15-postotni rast prihoda u prvom punom tromjesečju na tržištu, dok je potražnja za Windows 7 operativnim sustavom nastavila rasti zahvaljujući "zdravom i održivom ciklusu obnove poslovnih osobnih računala", priopćeno je iz Microsofta.

Popularnost ne jenjava ni Microsoftovim konzolama Xbox 360, posebno na američkom tržištu, uz rast prodaje za 38 posto u odnosu na prošlu godinu.

"Uočavamo oporavak potražnje kompanija", kazao je izvršni direktor Kevin Turner. "Potražnja potrošača i uzbuđenje oko naših komercijalnih internetskih usluga i cloud computinga nastavlja rasti".

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika