29.10.2010. / 14:18

Autor: Hina

Dobit Tankerske plovidbe 40,8 milijuna kuna

U izvješću Tankerske plovidbe napominje se da je recesija dodatno produbila očekivani pad cijena vozarina, pa će društvo nastojati dodatno racionalizirati poslovanje

Ive MustaćIve MustaćZadarska Tankerska plovidba u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 40,8 milijuna kuna, što je dvostruko više od dobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja kada je iznosila 20,4 milijuna kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog nerevidiranog financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na web stranicama Zagrebačke burze.

Ukupni prihodi Tankerske plovidbe u prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznosili su 868,3 milijuna kuna i na godišnjoj razini povećani su za 25 posto.

Pritom su poslovni prihodi porasli za 26,3 posto, na 865,7 milijuna kuna, a prihodi od prodaje veći su za 18,2 posto i iznosili su 769,2 milijuna kuna.

Ukupni rashodi istovremeno su porasli za 23 posto, na 827,4 milijuna kuna, pri čemu su poslovni rashodi povećani za 24,8 posto, na 805,9 milijuna kuna.

U izvješću Tankerske plovidbe napominje se da je recesija dodatno produbila očekivani pad cijena vozarina, pa će društvo nastojati dodatno racionalizirati poslovanje.

Uprkos recesiji Tankerska plovidba namjerava zadržati postojeću razinu investicija u osnovnoj djelatnosti - brodarstvu pa bi do kraja 2012. godine trebala povećati flotu na 23 broda ukupne nosivosti veće od 1,7 milijuna metričkih tona, kaže se u izvješću.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika