29.10.2010. / 15:07

Autor: Totalsport

Gazzetta Maradoni za 50. rođendan posvetila knjigu

Riječ je o knjizi koju su napisali zajedničkim snagama autori Paolo Condò i Mauro Casadio, a koja je svojevrsna biografija i životni Maradonin put od favela Villa Fiorita u predgrađu Buenos Airesa

Diego MaradonaDiego MaradonaJedan od najvećih i najkontroverznijih nogometaša svih vremena, Diego Armando Maradona, u subotu, 30. listopada, proslavit će svoj jubilarni 50. rođendan...

Tim je povodom pod pokroviteljstvom talijanskog sportskog dnevnika Gazzette dello Sport izdana knjiga u Maradoninu čast pod nazivom "Maradonin život (Una vita da Maradona)" koja će se u prodaji naći od subote po cijeni 12.99 eura.

Riječ je o knjizi koju su napisali zajedničkim snagama autori Paolo Condò i Mauro Casadio, a koja je svojevrsna biografija i životni Maradonin put od favela Villa Fiorita u predgrađu Buenos Airesa, do trijumfalnih trenutaka u Napulju i na Svjetskom prvenstvu (1986.) s argentinskom reprezentacijom, kao i brojnih osvrta na njegov privatni život, te rada i djela do dana današnjeg.

Iako se posljednjih mjeseci otkako je smijenjen s mjesta argentinskog nogometnog izbornika nakon SP-a u Južnoafričkoj Republici distancirao od medija, upravo uoči svog rođendana Maradona je javno obznanio da želi povratak u trenerske vode.

- Da istina je, želim trenirati neki premierligaški klub. Ima tamo jako dobrih momčadi i izvrsnih igrača. Jedini je problem što sve momčadi u Premierligi imaju jako dobre trenere. Ali ako se pojavi kakva dobra ponuda, ja ću ju prihvatiti - komentirao je slavni Argentinac, koji se nedavno spominjao kao jedan od kandidata za klupu Aston Ville, za Sky Sports.

Gorke uspomene na način na koji je bio prisiljen napustiti kormilo argentinske reprezentacije za Maradonu su još svježe, ali on je vječiti optimist.

- Znam da ću se jednog dana vratiti na klupu argentinske reprezentacije. To je moja sudbina i ja čekam. Nepravedno su mi oduzeli reprezentaciju, ali sada ne želim o tom razgovarati, jer to ne zaslužuje moje riječi. Predobre sam volje da bih razgovarao o ljudima koji to ne zaslužuju. Ali, fali mi reprezentacija - zaključio je autor vjerojatno najslavnijeg gola svih vremena, takozvane "Božje ruke", koji je zabio Engleskoj u četvrtfinalu SP-a 1986. godine.

Vezane vijesti

Maradona: Guardiola će u Chelsea, a Tevez je preporodio City

Maradona: Guardiola će u Chelsea, a Tevez je preporodio City

Sveprisutna argentinska nogometna legenda Diego Armando Maradona smatra da će Pep Guardiola unatoč najavi godine odmora teško odoliti milijunima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika