29.10.2010. / 15:48

Autor: Hina , Nacional.hr

Trogirski šerif 'Brksi' pod istragom Uskoka: Vrijeme je da se prisjetimo čuvenog govora o HDZ-u

Brkan je u javnosti postao poznat nakon što je nekoliko njegovih osebujnih govora sa političkih skupova objavljeno na YouTubeu dok je bio čelnik lokalnog HDZ-a

Vinko Brkan (Foto: Zoran Grizelj/Večernji list)Vinko Brkan (Foto: Zoran Grizelj/Večernji list)USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv devetorice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti i oštetili grad Trogir, priopćio je Uskok na internetskoj stranici DORH-a.

Protiv prvookrivljenika sucu istrage Uskok je predložio određivanje istražnog zatvora. Kako se navodi u nalogu, osnovano se sumnja da je on kao službena osoba od siječnja 2007. do prosinca 2009. godine nekoliko puta "naložio ostalim okrivljenicima, odgovornim osobama u gradu Trogiru i gradskim poduzećima da bez postupka oglašavanja slobodnih radnih mjesta s više osoba zaključe ugovore o radu i isplaćuju im plaće" iako te osobe neće raditi, to jest obavljati poslove za koje su protuzakonito sklopljeni ugovori o radu.

Tako su jedno trgovačko društvo u kojemu grad Trogir ima 90 posto osnivačkog udjela oštetili za najmanje 338.144 kune, a gradski proračun oštećen je za najmanje 1.235.354 kune.

Osim toga, prvookrivljenik je u kolovozu 2008. godine, kao službena osoba, s namjerom da na štetu trogirskoga gradskog proračuna jednome nogometnom klubu pribavi protupravnu imovinsku korist, bez suglasnosti Gradskog vijeća, zastupajući grad Trogir kao solidarnog i mjeničnog dužnika, potpisao ugovor o kratkoročnom kreditu, navodi Uskok.

Ugovor je bio sklopljen između jedne banke i nogometnog kluba kao korisnika kredita, a na temelju tog ugovora nogometnom klubu odobrena je isplata od milijun i pol kuna. Prvookrivljenik je potpisao i zadužnicu znajući da nogometni klub neće moći vratiti kredit, a zbog neispunjavanja obveza po kreditu, banka je spomenuti iznos naplatila od grada kao solidarnog dužnika pa je tako Trogir oštećen za milijun i pol kuna, kaže se u priopćenju u kojem se navode samo godišta okrivljenih.

Prvookrivljenik je bivši dogradonačelnik i bivši čelnik trogirskog HDZ-a Vinko Brkan, poznat kao 'Brksi', a kako je jučer objavljeno, po izvješćima koje je policija poslala državnome odvjetništvu, odgovorne osobe grada Trogira i komunalnog poduzeća "Dobrić" fiktivno su zaposlile tridesetak nogometaša mjesnog kluba te desetak lokalnih novinara i iz gradskog proračuna im isplaćivali plaće od pet do deset tisuća kuna.

Podsjetimo, Brkan je u javnosti postao poznat nakon što je nekoliko njegovih osebujnih govora sa političkih skupova objavljeno na YouTubeu dok je bio čelnik lokalnog HDZ-a.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 29.10.10. 17:41

Još jedan Pravi Hrvat, to se odmah vidi!


registracija
30/3/09

radar, 29.10.10. 17:42

kakav as!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 29.10.10. 18:00

Afera za aferom. Koliko je samo novca izvuceno i otislo u dzepove onih koji ga ne zasluzuju. I samo naivac moze mislit da to nema veze sa HDZ-om. Oni su izvrsna vlast, pa rade sto im se prohtije, i zakonodavna vlast (imaju vecinu u Saboru) pa donose zakone koji njima odgovarju, a sudsku vlast su sami postavili (sve sami provjereni kadrovi) tako da mogu radit sto hoce bez bojazni da se se nesto krupno desit, jer oni na vrhu odreduju ko je za "odstrel" i to su selektivno sitne ribe. A sluzi u svhu mazanja ociju svima nama - pa vidite kako se borimo protiv korupcije.
Ako HDZ opet pobijedi na izborima, bojim se da za hrvatski narod buducnost nece biti ruzicasta.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 29.10.10. 18:22

Cuvati se treba ovakvih domoljuba.Kad ga sretnes pregledaj novcanik,dali nesto fali.


registracija
27/8/09

Lujo1, 29.10.10. 21:12

Ovom volu inteligencija visi iz ušiju i nosa!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika