29.10.2010. / 17:06

Autor: Hina

Karlovac: U automobilu s mrtvim mladićem potvrđen hidrogen-sulfid

U automobilu u kojem je u srijedu u karlovačkom naselju Mekušju pronađen 20-godišnji L.T. "detektiran je hidrogen sulfid", potvrdila je karlovačka Policijska uprava, no još nema službenih informacija o uzroku smrti ni o tome ima li tragova koji upućuju na nasilnu smrt, to jest ubojstvo.

Mladić je pronađen u automobilu na poljskom putuMladić je pronađen u automobilu na poljskom putuU automobilu u kojem je u srijedu u karlovačkom naselju Mekušju pronađen 20-godišnji L.T. "detektiran je hidrogen sulfid", potvrdila je karlovačka Policijska uprava, no još nema službenih informacija o uzroku smrti ni o tome ima li tragova koji upućuju na nasilnu smrt, to jest ubojstvo.

Na Odjelu patologije u karlovačkoj Općoj bolnici, gdje je jučer obavljena obdukcija, patologinja Tatjana Bujas izjavila je za Hinu da će se uzrok smrti mladića znati pošto stignu histološki i toksikološki nalazi. Dio analize uzoraka obavlja se u Karlovcu, a dio u Centru za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić". Doktorica Bujas procjenjuje da će se na dijagnozu čekati najmanje deset dana.

Istražni sudac Ivan Perković zatražio je obdukciju kako bi se utvrdilo točno vrijeme i uzrok smrti te je li riječ o samoubojstvu ili mogućoj nasilnoj smrti, rekla je danas glasnogovornica karlovačkoga Županijskog suda Alenka Laptalo.

Karlovačka Policijska uprava navodi da se još provodi kriminalistička istraga kako bi se utvrdio uzrok smrti 20-godišnjaka te sve okolnosti u kojima je umro.

Zasad, kako ističe, nije poznat nalaz vještačenja tvari iz automobila, ali "na mjestu događaja potvrđen je hidrogen-sulfid, no još je prerano zaključivati da je taj plin uzrokovao smrt mladića".

Na automobilu u kojem je L.T. pronađen mrtav pisalo je na vidljivo istaknutim nalijepljenim papirima "Danger" i naziv vrlo otrovnoga plina "hidrogen-sulfid", a bio je i znak smrtne opasnosti - mrtvačka glava, te su automobil u srijedu otvorili i pregledali uza sve mjere opreza i uz korištenje zaštitne opreme toksikolozi Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić", djelatnici Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i kriminalisti.

Vezane vijesti

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je u petak kako je u tijeku kazneni postupak protiv 13 osoba za koje se sumnja da su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika