29.10.2010. / 17:37

Autor: Nacional.hr

HRT-u problemima: Ministarstvo financija najavilo ovrhu 63 milijuna kuna?

Na HRT-u i u Ministarstvu financija različito tumače zakon prema kojem bi se ovrha trebala obaviti

HRT ostaje bez 63 milijuna kunaHRT ostaje bez 63 milijuna kunaDržavna televizija mogla bi ostati bez 63 milijuna kuna ukoliko Porezna uprava provede najavljenu ovrhu zbog neplaćenog PDV-a i poreza na dobit iz 2002. i 2004. godine. Naime, ovrha je predstavnicima HRT-a, piše Večernji list, najavljena na sastanku u Poreznoj upravi.

No, na HRT-u i u Ministarstvu financija različito tumače zakon prema kojem bi se ovrha trebala obaviti. Tako Ministarstvo tvrdi da dug postoji jer se na HRT-u nisu pridržavali zakona koji onemogućava odbijanje pretporeza. Na HRT-u pak smatraju kako u zakonu nije jasno rečeno imaju li pravo na odbitak pretporeza ili ne, jer je to pitanje uređeno tek zakonom donešenim ove godine.

Uz to, u zakonu o porezu na dobit, jasno stoji kako javne ustanove nisu obveznici plaćanja tog poreza, prema čemu bi i HRT bio oslobođen plaćanja. Kako je od roka plaćanja prošlo više od šest godina, odnosno mogla bi nastupiti zastara, HRT je još ljetos zaražio očitovanje Središnjeg poreznog ureda o cijelom slučaju, ali ga još uvijek nisu dobili.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika