29.10.2010. / 18:16

Autor: Hina

Maroko zabranio rad Al-Jazeeri

Maroko je u petak objavio da je suspendirao aktivnosti panarapske televizijske mreže Al-Jazeere na svom teritoriju, navodeći kao razlog nekorektno izvještavanje zbog kojeg je nanesena šteta ugledu zemlje.

Al Jazeera je dobila zabranu rada u MarokuAl Jazeera je dobila zabranu rada u MarokuMaroko je u petak objavio da je suspendirao aktivnosti panarapske televizijske mreže Al-Jazeere na svom teritoriju, navodeći kao razlog nekorektno izvještavanje zbog kojeg je nanesena šteta ugledu zemlje.

Marokansko ministarstvo za komunikacije je priopćilo da je Al-Jazeera u više navrata prekršila novinarske standarde točnosti i objektivnosti. Televizijska mreža sa sjedištem u Dohi često nije po volji vlada na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi, zemalja u kojima su domaći mediji vrlo često podvrgnuti strogoj državnoj kontroli.

Prema marokanskom priopćenju, Al-Jazeera je "pokazala odučnost jedino u prenošenju negativnosti" te je na taj način "ozbiljno iskrivila imidž Maroka i naštetila interesima zemlje".

Maroko je pretežito muslimanska zemlja kojom vlada monarh, Mohamed VI. Ima bliske diplomatske odnose s EU-om i SAD-om, usprkos činjenici da je česta meta kritika međunarodnih organizacija za zaštitu ljudskih prava i medijskih sloboda.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika