29.10.2010. / 19:19

Autor: Hina

Pahor najavio skorašnju razmjenu nota o arbitraži

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u petak da će Slovenija i Hrvatska ubrzo razmijeniti diplomatske note o tome da je postupak ratifikacije arbitražnog sporazuma o rješavanju graničnog prijepora završen u obje države.

Borut Pahor (Reuters)Borut Pahor (Reuters)Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u petak da će Slovenija i Hrvatska ubrzo razmijeniti diplomatske note o tome da je postupak ratifikacije arbitražnog sporazuma o rješavanju graničnog prijepora završen u obje države.

Pahor je u Bruxellesu na kraju dvodnevnog sastanka šefova vlada Europske unije novinarima rekao kako razmjenu nota očekuje uskoro, a svakako do kraja ove godine, te zanijekao da se stvari oko toga kompliciraju, javila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Pahor je dodao da je o odnosima s Hrvatskom i arbitražnom sporazumu razgovarao i s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom, te da mu je predao memorandum u kojemu se navodi da će dvije države uskoro razmijeniti diplomatske note o arbitražnom sporazumu i da u tom pogledu ne treba očekivati komplikacije.

Razmjenom diplomatskih nota i kasnijim potpisom pristupnog sporazuma Hrvatske I EU-a počet će postupak primjene odredaba arbitražnog sporazuma, objasnio je slovenski premijer.

Pahor je dodao da ni u pogledu primjene arbitražnog postupka ne očekuje posebne probleme.

Svi postupci predviđeni arbitražnim sporazumom o rješavanju graničnog prijepora između Slovenije i Hrvatske koji su potpisali premijeri Borut Pahor i Jadranka Kosor počinju nakon što Hrvatska s Europskom unijom potpiše pristupni sporazum o članstvu.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika