29.10.2010. / 19:49

Autor: Hina

Gielisse: Parlament je posljednja crta obrane javnih financija

Predsjednik saborskog Odbora za financije i državni proračun Goran Marić primio je u radni posjet predstavnike Opće uprave za proračun Europske komisije s Robertom Gielisseom na čelu, s kojima je razgovarao o suradnji Državnog ureda za reviziju i Hrvatskoga sabora i primio pohvale za privremeno zatvaranje 32. pregovaračkog poglavlja o financijskom nadzoru, priopćio je u petak ured za odnose s javnošću Hrvatskog sabora.

Robert GielisseRobert GielissePredsjednik saborskog Odbora za financije i državni proračun Goran Marić primio je u radni posjet predstavnike Opće uprave za proračun Europske komisije s Robertom Gielisseom na čelu, s kojima je razgovarao o suradnji Državnog ureda za reviziju i Hrvatskoga sabora i primio pohvale za privremeno zatvaranje 32. pregovaračkog poglavlja o financijskom nadzoru, priopćio je u petak ured za odnose s javnošću Hrvatskog sabora.

"Robert Gielisse, voditelj Odjela za sustav unutarnje kontrole u javnom sektoru u Općoj upravi za proračun Europske komisije, čestitao je Hrvatskoj na uspješnu privremenu zatvaranju pregovaračkog poglavlja 32, Financijski nadzor", piše u priopćenju.

Gielisse je, kako se dodaje, istaknuo da je upravo parlament "na posljednjoj crti obrane kad su u pitanju državne javne financije". Objasnio je da je prva crta obrane u kontroli trošenja proračunskog novca u odgovornosti čelnika, druga crta obrane je unutarnja kontrola, a tek treća crta obrane je vanjska revizija, gdje Državni ured za reviziju obavlja, osim ostalog, reviziju korisnika državnog proračuna i o tome izvješćuje Sabor.

"Vanjska revizija su oči i uši parlamenta koji upravo na temelju izvješća državnog ureda za reviziju može procjenjivati način na koji vlada izvršava državni proračun", rekao je Gielisse.

Marić je izrazio zadovoljstvo suradnjom s državnim uredom za reviziju. Posebno je istaknuo da je u skladu s preporukama Europske komisije državni ured za reviziju u 2010. pripremio izvješće o obavljenoj reviziji Godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna RH za 2009.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika