29.10.2010. / 21:30

Autor: Ana Smrečki

Josipović: Šeks je prijetio da će Ustavni sud ukinuti SDP jer je bio isprovociran

Josipović osobno smatra da se u srijedu u Saboru moglo čuti previše uvreda, s kojima su se zastupnici zapravo odmaknuli od aktualnih problema u zemlji

Predsjednik JosipovićPredsjednik JosipovićIako je radni tjedan za saborske zastupnike završio u petak, burna rasprava o povjerenju Vladi premijerke Kosor tema je o kojoj se još raspravlja u političkim krugovima. Na žustru raspravu osvrnuo se i predsjednik Josipović, gostujući u HRT-ovom Dnevniku plus. Otkrio je da dobiva brojna pisma građana koji nisu bili zadovoljni s onim što se događa u saborskim klupama.

Josipović osobno smatra da se u srijedu u Saboru moglo čuti previše uvreda, s kojima su se zastupnici zapravo odmaknuli od aktualnih problema u zemlji. Pritom poručuje da bi izlazak naše zemlje iz aktualne krize trebala biti u fokusu zanimanja javnosti, a da bi sve ostale priče trebalo ušutkati. Osvrnuo se i na Šeksove prijetnje da bi Ustavni sud mogao ukinuti SDP, poručivši da je reagirao naglo, jer je bio isprovociran.

Govoreći o obnovi naše zračne flote, Josipović je poručio kako na tu temu postoje razne varijante, među kojima je i ta o obnovi postojeće. Pritom je pojasnio da svi oni koji brinu o obrani, žele najbolje rješenje poručivši da su to za Hrvatsku novi avioni. Ipak, podsjeća da takvo što trenutno nije moguće zbog financijske situacije. S druge strane, ideja o NATO-ovom kišobranu mu se ne sviđa, poručivši da će Hrvatska na kraju donijeti najbolju odluku.

Gostujući na HRT-u, Josipović nije mogao izbjeći ni pitanje skorašnjeg posjeta srpskog predsjednika Tadića Hrvatskoj Poručuje da svi kojima je stalo do budućnosti ove zemlje znaju da se sa susjedima moramo pomiriti. Podsjeća da takav stav, osim političara i gospodarstvenika imaju i hrvatski branitelji.

Zaključuje da tome u prilog ide i Papin posjet Hrvatskoj, koji će dolaskom dodatno podržati naš europski put, pomirbu u Hrvatskoj i potporu hrvatskoj politici prema BiH.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 29.10.10. 23:16

taj josipovic svakim danom postaje sve gluplji i gluplji. Seks je prijetio ustavnim sudom jer je bahat i jar stvarno iza kulisa kontrolira ustavni sud. Jasna Omejec je usla u ustavni sud samo zato sto je po nekom daljnjem rodbinskom kljucu povezana sa Seksom. Baba nije imala po svim kriterijima realne sanse da ude u ustavni sud. Seks je bahat i glup i treba slusati sto on govori jer je previse glup da bi znao nesto skrivati..


registracija
24/3/10

bagsy, 29.10.10. 23:24

Ivo,pa jel ti to braniš šexa?


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 30.10.10. 01:59

Pa valjda je svima vec jasno da su svi isti .Nadam se da ce narod na sljedecim izborima glasati za nekog drugog,mozda je vrijeme da se osnuje nova stranka


registracija
11/1/10

fluid, 30.10.10. 02:00

Treba Šeksa ukinuti i to je sve.


registracija
30/8/10

TonyP, 30.10.10. 03:35

jeka: isti, isti...isti...kako da onda pucanstvo zna koga birati...


registracija
6/10/09

pfefer, 30.10.10. 06:12

bio sam protiv josipovića ali sada se pokazuje da čovjek voli hrvatsku i svaki dan govori novinarima da pišu ljepe teme a ne samo svađe politike i loše o hrvatskoj


registracija
6/10/09

pfefer, 30.10.10. 06:15

ivo utuvi u glavu tim novinarima i političarima da je hr naša i druge nema


registracija
11/10/10

agaSovulj, 30.10.10. 07:21

U Hrvatskoj je trodioba vlasti izmedu vlade (izvrsna vlast), sabora (zakonodavna vlast) i sudbene vlasti. I predsjednik u sudjeluje u podjeli vlasti, ali je njegova uluga svedena na minimum. Znamo ko vlada i tko ima i vecinu u saboru, a i u sudstvu su sve sami provjereni HDZ "vojnici." Zato Seks moze govorit ono sto hoce, a HDZ radit ono sto hoce.


registracija
11/1/10

fluid, 30.10.10. 12:17

TRODIOBA VLASTi;Izvršna-Zakonodavna i Sudbena !


registracija
11/1/10

fluid, 30.10.10. 12:37

Kod ovakvih diktatora i apsolutista pomaže samo sila.Ima li tko da opali Šeksu šamarčinu(ili ga pogodi "Bobetkovom torbom "u Saboru?)Tko stoji iza tog ,neznam više kako ga uopće nazvati!?Slavonija odakle potiče,sigurno ne.Kako je moguće da "vrti"i blamira cijelu naciju svojim fašističkim i apsolutičkim ponašanjima?Van sa njime jer ugrožava osnove demokracije.Nisam SDP-ovac ali to nije ni bitno.HDZ nije Hrvatska i to treba biti svima potpuno jasno.A ponajmanje da Šeks predstavlja Hrvatsku .Vidi se kako to ide u Tuđmanovom i njegovom scenariju.Već 20 godina.Nije samo sramota nego i grijeh.I to neizrecivi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika