30.10.2010. / 09:30

Autor: Hina

Koncert Ive Pogorelića oduševio publiku u Lisinskom

Koncertom u ciklusu Crvene oktave ravnao je dirigent Shlomo Mintz, a Zagrebačka filharmonija odsvirala je i uvretiru "Koriolan" Ludwiga van Beethovena, te Prvu simfoniju Johannesa Brahmsa

Ivo Pogorelić; Foto: Goran Stanzl/PIXSELLIvo Pogorelić; Foto: Goran Stanzl/PIXSELLSvjetski poznati umjetnik i pijanist Ivo Pogorelić nastupio je sinoć u u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", gdje je sa Zagrebačkom filharmonijom interpretirao Drugi koncert za klavir i orkestar Frederica Chopina.

Ivo Pogorelić, koji je u Zagrebu je nastupio nakon tri godine, nakon koncerta doživio je ovacije oduševljene publike zadovoljne nadahnutim i osobujnim interpretacijama Chopina, čija se 200. godišnjica rođenja obilježava ove godine.

Vrhunski glazbeni događaj nije propustio ni predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Koncertom u ciklusu Crvene oktave ravnao je dirigent Shlomo Mintz, a Zagrebačka filharmonija odsvirala je i uvretiru "Koriolan" Ludwiga van Beethovena, te Prvu simfoniju Johannesa Brahmsa.

Ivo Pogorelić glazbu je počeo učiti sa sedam godina, a naobrazbu nastavlja na Središnjoj glazbenoj školi u Moskvi (1970). Studij klavira upisuje na Konzervatoriju Čajkovski 1975.

Nakon debija u newyorškom Carnegie Hallu (1981.) bilježi trijumfalne nastupe u prestižnim koncertnim dvoranama diljem svijeta te nastupa s vodećim simfonijskim orkestrima. Za tvrtku Dutsche Grammophon snima prvi recital 1981. a Pogorelićevi nosači zvuka bilježe najbolju prodaju među klasičnim glazbenicima uopće. Zauzima se za razvoj obrazovanja te potiče i utemeljuje zaklade za mlade glazbenike.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika