31.10.2010. / 17:03

Autor: Hina

Napad usred Istanbula: Bombaš samoubojica ranio najmanje 22 osobe na glavnom trgu

Još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost za napad, iako je Istanbul u prošlosti bio meta kurdskih separatista, al Kaide i drugih skupina, izjavili su dužnosnici

Foto: ReutersFoto: ReutersPrema posljednjim podacima, dvadeset i dvije osobe ranjene su u nedjelju na središnjem istanbulskom trgu Taksimu u napadu bombaša samoubojice na policijsku ophodnju.

Još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost za napad, iako je Istanbul u prošlosti bio meta kurdskih separatista, al Kaide i drugih skupina, izjavili su dužnosnici.

"To je bio samoubilački bombaški napad i izgleda da se napadač raznio bombom", rekao je šef istanbulske policije Huseyin Capkin. U napadu na trgu Taksimu ozlijeđeno je 12 civila i 10 policajaca, rekao je novinarima guverner Istanbula Huseyin Avni Mutlu.

Eksplozija je odjeknula sredinom jutra pored spomenika Republici. Trg Taksim nalazi se u istoimenoj četvrti u europskom dijelu Istanbula. Taksim je najveća trgovačka, turistička i zabavna četvrt poznata po svojim restoranima, trgovinama i hotelima.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika