31.10.2010. / 20:49

Autor: Hina

Ivan Mravak dobio policijsku zaštitu: 'Život mu je ugrožen'

Mravak je zajedno s bivšim potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom i bivšim čelnikom šibenskoga TLM-a Ivanom Koštanom osumnjičen da je HEP oštetio za 600 milijuna kuna

Bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak dobio je policijsku zaštitu, potvrdio je večeras njegov odvjetnik Branko Šerić.

Mravak je zajedno s bivšim potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom i bivšim čelnikom šibenskoga TLM-a Ivanom Koštanom osumnjičen da je HEP oštetio za 600 milijuna kuna.

"Procjena odgovarajućih službi je bila da je njegov život ugrožen, da li život njegov ili njegove obitelji, pa je zato i dobio policijsku zaštitu", izjavio je Mravkov branitelj Branko Šerić večeras za Dnevnik HTV-a.

Dodao je i kako pozdravlja zahtjev USKOK-a da se istraži odavanje dijelova tajnoga iskaza u predmetu HEP medijima.

"Pridružujem se istrazi USKOK-a i ja bih molio, volio i tražio da se ispitaju svi sudionici postupka, a ja sam osobno spreman i na poligraf da se vidi da nisam ja", rekao je Šerić.

USKOK je jučer izvijestio da će od policije zatražiti kriminalističko istraživanje zbog objavljivanja dijelova tajnog iskaza jednog od okrivljenika u predmetu HEP, ponajprije radi otkrivanja tko ih je plasirao u javnost i time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

Mravak je iz zatvora u Remetincu pušten prije 10 dana nakon što je sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda udovoljila zahtjevu USKOK-a i ukinula mu istražni zatvor u kojem je bio od srpnja ove godine. Tada je njegov odvjetnik Šerić kazao da istrage o svim nepravilnostima koje se Mravku stavljaju na teret teku i dalje te da se u konačnici mogu očekivati i iznenađenja. Dodao je da će Mravak i dalje biti na raspolaganju USKOK-ovim istražiteljima.

Mravka se tereti i da je povratniku iz Australije Radi Buljubašiću omogućio da četiri godine ne radi, a prima plaću te da po povlaštenoj cijeni kupi stan. Taj je slučaj u djelokrugu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, a ne USKOK-a.

Odvjetnik Anto Nobilo, koji je Mravka trebao braniti u slučaju Buljubašić, potvrdio je večeras za HTV da mu je Mravak otkazao punomoć. Objasnio je da bi bio u sukobu interesa kad bi branio Polančeca i Mravka,

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 31.10.10. 21:33

Ako je Mravak sudionik kriminalnih djela,a je tada je razvidno jasno da se boji mafijaškog obračuna-odmazde.Od koga?Pa od onih sa kojima je u kolu igrao.Naravno.I bit će likvidiran,ako ga nebudu čuvali.Mo i čuvanje će kad-tad prestati.I onda će ga svejedno stići kriminalna ruka njihove pravde.On je pokojni i ovako i onako."Tko sa vragom tikve sadi,od glavu će mu se odbiti"!I dobro.Hajde da je sve to tako,a je,ostaje VELIKO pitanje;Kako su kreteni svi ovi ostali lopovi u HDZ-u i u drugim strankama koje su posegle za onim što ih ne pripada,da i dalje nastavljaju lagati,krasti,prikrivati,nedovoljno sankcionirati,politički manipulirati i td itd!?Pa i njih čeka likvidacija.Ovakva ili opnakva.No sami su si "skuhali"takvu situaciju.Imali su mogućnost izbora i izabrali su.Trebamo li ih žaliti?Sa vjerske strane da ali sa svjetovne ne.Maksimalne kazne bilo kojim sredstvima.Zlo treba ubiti i iskorijeniti.


registracija
30/9/09

davor12345, 01.11.10. 09:24

Isto jedna zanimljiva faca! Nagradno pitanje za puk ... Pogodite tko plaća (opet) pulicijsku zaštitu!


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 01.11.10. 18:15

davor
Naravno "Stoka sitnog zuba".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika