01.11.2010. / 09:33

Autor: Hina

Oslobođena jemenska studentica osumnjičenja za slanje paketa s eksplozivom

Vlasti Jemena su u nedjelju navečer oslobodile studenticu koja je uhićena u subotu pod sumnjom da je poslala dva paketa s eksplozivom u Sjedinjene Države, rekao je njezin otac, prenosi AFP.

Otac osumnjičene Jemenke, Mohammed al-Samawi (Reuters)Otac osumnjičene Jemenke, Mohammed al-Samawi (Reuters)Vlasti Jemena su u nedjelju navečer oslobodile studenticu koja je uhićena u subotu pod sumnjom da je poslala dva paketa s eksplozivom u Sjedinjene Države, rekao je njezin otac, prenosi AFP.

Studentica je oslobođena uz obvezu javljanja vlastima, rekao je jemenski dužnosnik.

Jemen je u subotu objavio da je uhitio studenticu čiji je broj telefona bio zapisan na paketima upućenim dvjema sinagogama u Chicago.

Dva paketa s eksplozivnim napravama pronađena su u petak u Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima na teretnim zrakoplovima koji su iz Jemena letjeli za Chicago.

Paket je poslala žena koja je ukrala identitet Hanane al-Samaui i napisala njezin broj telefona na paket, rekao je jedan jemenski dužnosnik službi sigurnosti. Drugi paket je poslao jedan muškarac.

Više od 500 studenata Fakulteta građevine prosvjedovalo je u nedjelju u kampusu fakulteta tražeći oslobađanje kolegice.

Jemenska skupina za zaštitu ljudskih prava osporila je odgovornost mlade žene i istaknula da je opće poznato da al-Kaida nikada ne ostavlja tragove. Washington drži da su pakete s ekslopzivnim napravama izradio pirotehničar al-Kaide koji je izradio bombu za neuspjeli atentat za Božić 2009. na letu Amsterdam-Detroit.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika