01.11.2010. / 11:16

Autor: Hina

Nove erupcije vulkana na Javi

Nove erupcije indonezijskog vulkana Merapija na otoku Javi zabilježene su u ponedjeljak ujutro kada je počo izbacivati vrući pepeo 1,5 kilometara u vis i ponovno izazvao paniku među stanovnicima, izvijestili su dužnosnici i mediji.

Vulkan na Javi je ponovno eruptirao (Reuters)Vulkan na Javi je ponovno eruptirao (Reuters)Nove erupcije indonezijskog vulkana Merapija na otoku Javi zabilježene su u ponedjeljak ujutro kada je počo izbacivati vrući pepeo 1,5 kilometara u vis i ponovno izazvao paniku među stanovnicima, izvijestili su dužnosnici i mediji.

Spasilačke ekipe na području Boyolalija, desetak kilometara udaljenog od vrha planine Merapi na 2.968 metara, evakuirali su stanovništvo automobilima, kamionima i vozilima hitne pomoći.

Lokalni mediji su javili da je erupcija u ponedjeljak, koja je počela u 10.10 sati po lokalnom vremenu, bila najveća otkad se vulkan probudio prošli utorak nakon četiri godine neaktivnosti. U nizu erupcija poginulo je 38 ljudi, a ozlijeđeni su deseci.

Vezane vijesti

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres magnitude veće od 8,0 pogodio je obalu kod indonezijske pokrajine Aceh u srijedu nekoliko sati nakon potresa 8,6 zbog kojega je oglašeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika