02.11.2010. / 08:07

Autor: Hina

Vlast donijela pad popularnosti: Laburisti prvi puta nakon 2007. ispred konzervativaca

To je prvi put da su po anketama ComResa laburisti ispred konzervativaca od rujna 2007. kad je tadašnji premijer Gordon Brown razmatrao sazivanje prijevremenih izbora

Britanski premijer i vođa konzervativaca David CameronBritanski premijer i vođa konzervativaca David CameronBritanska oporbena Laburistička stranka popularnija je od Konzervativne stranke, a prednost je stekla nakon što je koalicijska vlada u listopadu objavila mjere štednje i smanjenja javne potrošnje, pokazala je anketa za Independent.

Podaci ankete ComResa pokazuju da laburisti imaju potporu od 37 posto, što je za tri postotna boda više nego prije tri tjedna. Konzervativci su u istom razdoblju pali za pet postotnih bodova pa sada imaju 35 posto potpore birača, dok su njihovi koalicijski partneri liberalni demokrati zabilježili porast od dva boda na 16 posto potpore.

To je prvi put da su po anketama ComResa laburisti ispred konzervativaca od rujna 2007. kad je tadašnji premijer Gordon Brown razmatrao sazivanje prijevremenih izbora.

Ministar financija George Osborne najavio je u listopadu da će zbog proračunskih rezova britanske vlade ukinuti oko 490.000 radnih mjesta do 2015. u javnom sektoru.

Osborne je potvrdio u lipnju najavljena smanjenja u javnoj potrošnji. Ti drastični proračunski rezovi, kombinirani s 30 milijardi funti povišenja poreza, trebali bi omogućiti smanjenje javnog duga Velike Britanije s 10,1 posto ove godine na 1,1 posto BDP-a 2015.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika