02.11.2010. / 09:01

Autor: Nacional.hr

Strujni šok za Sanaderovu hobotnicu: Nacional otkriva tri slučaja na kojima pada bivši premijer

Svaki od njih toliko je krupan da je nezamislivo da za njih, u najmanju ruku, bivši premijer nije znao, odnosno dao svoj blagoslov, a mnogo je izvjesnije da je u njih bio itekako uključen

Ivan Mravak i Ivo Sanader u društvu Jadranke Kosor i Ivana ŠukeraIvan Mravak i Ivo Sanader u društvu Jadranke Kosor i Ivana ŠukeraIako se dosad nagađalo da bi unatoč sumnji u umiješanost u mnoge korupcijske slučajeve bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera u pritvor mogla odvesti tek afera Fimi-media, odnosno pokajnički iskaz Sanaderova prijatelja i bivšeg šefa carine Mladena Barišića, čini se da istinsku opasnost za Sanadera predstavlja bivši čelnik Hrvatske elektroprivrede Ivan Mravak. Na takav zaključak upućuju dramatični događaji oko njega: odmah po izlasku iz pritvora u Remetincu Mravak je dobio ozbiljnu policijsku zaštitu.

Uzme li se u obzir da je tijekom boravka u pritvoru bivši čelnik HEP-a u Uskoku davao višesatne iskaze, a u političkim kuloarima spominje se 60 sati snimljenih iskaza, čini se da je Ivan Mravak možda najvažniji svjedok u pravosudnom raspletu Sanaderove korupcijske hobotnice.

A to bi onda bila najveća korupcijska afera u državi: ako se u slučaju Fimi-medije govori o desecima ukradenih milijuna, u slučaju HEP-a iznos opljačkanog novca mjerio bi se u stotinama milijuna, a možda i u milijardama kuna. Kako ističu Nacionalovi izvori, Mravak je mogao Uskokovim istražiteljima otkriti detalje o tri sumnjiva slučaja vezana uz HEP. Svaki od njih toliko je krupan da je nezamislivo da za njih, u najmanju ruku, bivši premijer nije znao, odnosno dao svoj blagoslov, a mnogo je izvjesnije da je u njih bio itekako uključen.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izadanju Nacionala

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 02.11.10. 11:59

Cim prije kriminalac padne...tim bolje i zdravije za naciju.


registracija
11/1/10

fluid, 02.11.10. 13:38

Znade li koji od vrsnih makroekonomista i analitičara,izračunati koliko je "hobotnica"novaca do sada stajala državu Hrvatsku?Ako neko zna,bilo bi interesantno čuti taj iznos.Onako ugrubo;30 - 40 milijardi eura plus-minus.Nije bitno baš precizno dobiti podatak.E to je šteta koju je HDZ načinio i prouzročio za vrijeme svojih mandata.Također bi me tada zanimala izjava dične Premijerke,da to objasni.No,ipak mislim da bi lupetala kao i do sada.Svašta bi se tu čulo samo ne samokritičnost i priznanje nesposobnosti.Građani i nemoraju znati"ekonomske puteve kapitala"ali bi znali izračunati svoju propast.Otprilike u milijardama eura.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 02.11.10. 15:56

Da, nitko nas nije bolje zakopao nego pogrebnik domovine sa svojom vizijom Hrvatske gdje ce vodstvo HDZ-a i 200 obitelji uzivat a narod ispastat. Ima li jos koji Matija u ovoj Hrvatskoj, da ko i Gubec povede narod protiv tlacitelja, ali na civiliziran nacin: da narod izvede na ulice i ne mice se dok vlada ne da ostavku. A onda da nova vlada provede temeljito istrage za pretvorbu, pljacku, ratne zlocine, nepotizam, itd. To se mora napravit za bolje sutra Hrvatske.


registracija
30/8/10

TonyP, 05.11.10. 02:11

puno toga je sad zastarjelo sto se tice imovine. sva sreca da ratni zlocin ne ulazi u kategoriju zastarjevanja. medjutim pretvorba nakon 10 i vise godina je prosla. ne mozes vrijeme vratiti. nedavne malverzacije kao Ina i Podravka to se jos stigne uhvatiti, ali to je sad puno manje u odnosu na otimacinu 90-ih. Toliko ih je upetljano u privatiziaciji da ne bi imali dovoljno zatvora. A ni vlasti ni opozicije, jer svi imaju svoje tajkune koje su stitili ili to jos cine. Treba vlada s programom mjera. ovi jos uvjek prepisuju, jedni od drugih. I treba imati hrabrosti re-struktuirati vlast. Jer zaposlenost samo zbog socijalnog mira nije dugorocno rjesenje. Treba izaci s programom da se u period od 4 godine smanji postotak zaposlenih u adminstraciji. "Prodati" takav program tokom izborne kampanje je tezak posao. Ali nije neizvediv. Kad je tesko, bolesnik ce pristati na svaki ljek, ma kako gorak bio. Za kratko vrijeme, da se vidi neki pomak za deset godina, a ne ko JK, za nasu djecu. Ovi sto rade sad moraju vidjeti da ce im penzije biti bolje nego sto su sad. I da ce biti nesto od privrede a ne samo trgovina koja prodaje stranu robu.


registracija
27/4/10

fuzija2, 07.11.10. 16:41

Da li je NACIONAL prisilje jurisati protiv
"LAVA" IVE SANADERA i po cijim je to uputama
jeli to uputa "jugojanjicarske mafije" sa kojom
rukovodi Mesic u koju se svi lopovi sklanjaju kao
u svoju majcicu mesicevu "jugojanjicarsku mafiju".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika