02.11.2010. / 12:36

Autor: Hina

Dvoznamenkasti rast dobiti i prihoda Ryanaira

Ryanairov izvršni direktor Michael O'Leary izjavio je da je tvrtka oprezna u prognozi za ostatak godine, ali gledano općenito, rezultati bi trebali nadmašiti početne procjene

Niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair izvijestio je u ponedjeljak o dvoznamenkastom rastu prihoda i dobiti u prvoj polovici fiskalne godine zahvaljujući rastu broja putnika i višim cijenama aviokarata.

Tvrtka je objavila da joj se neto dobit u šestomjesečnom razdoblju od travnja do rujna popela za 17 posto na 452 milijuna eura (600 milijuna dolara). Prihodi su porasli za 23 posto na 2,2 milijarde eura.

Nakon što se izuzmu troškovi povezani s erupcijom vulkana na Islandu, polugodišnja dobit iznosila je na 424 milijuna eura, priopćili su iz kompanije.

Ryanair bilježi izvrsne rezultateRyanair bilježi izvrsne rezultateDobit i prihodi ojačani su rastom cijena karata u prosjeku za 12 posto u odnosu na isto razdoblje lani, te povećanjem broja putnika za deset posto na 40,1 milijun.

Dodatnu potporu rezultatima pružo je i 22-postotni rast prihoda od pristojbi za prtljagu, naknada za prioritetni ukrcaj i prodaje pića u zrakoplovu.

Ryanairov izvršni direktor Michael O'Leary izjavio je da je tvrtka oprezna u prognozi za ostatak godine, ali gledano općenito, rezultati bi trebali nadmašiti početne procjene.

„Naša očekivanja za fiskalnu godinu i dalje ostaju oprezna dok ne vidimo kako ćemo poslovati u četvrtom tromjesečju", rekao je.

Ryanair je ipak povisio prognoze prihoda u drugoj polovici godine na 380 do 400 milijuna eura, nasuprot ranije prognoziranih 350 do 375 milijuna eura.

Vezane vijesti

EP odobrio sporazum sa SAD-om o dostavi podataka

EP odobrio sporazum sa SAD-om o dostavi podataka

Zastupnici Europskog parlamenta odobrili su u četvrtak na plenarnoj sjednici u Strasbourgu sporazum o dostavi podataka iz EU-a u Sjedinjene Države o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika