02.11.2010. / 14:43

Autor: Hina

'Zbog globalne krize bez posla će ostati 400 milijuna ljudi'

"Svijet je zbog krize izgubio 30 milijuna radnih mjesta, a očekuje se da će u idućim godinama ta brojka narasti na 400 milijuna", upozorio je

Dominique Strauss-KahnDominique Strauss-KahnGlobalna kriza dosad je odnijela 30 milijuna radnih mjesta širom svijeta, izjavio je u ponedjeljak na jednom forumu čelnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn.

Zapošljavanje bi trebalo biti prioritet u nastavljenom procesu globalizacije, upozorio je Strauss-Kahn u uvodnom govoru na otvaranju međunarodnog foruma o ljudskom razvoju u Maroku.

"Svijet je zbog krize izgubio 30 milijuna radnih mjesta, a očekuje se da će u idućim godinama ta brojka narasti na 400 milijuna", upozorio je.

"U sklopu procesa nove globalizacije prvi je prioritet zapošljavanje. Drugi je također zapošljavanje a isto vrijedi i za treći", kazao je Strauss-Kahn.

Na forumu sudjeluje više od 1.500 međunarodnih stručnjaka, uključujući predsjednika Islamske razvojne banke šeika Ahmeda Mohameda Alija.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 02.11.10. 16:59

A oni u USA ce najvjerojatnije glasati za one koji su i stvorili ovu krizu (a iz nje izasli jos bogatiji), i koja i njih same skupo kosta. Ljudskoj gluposti nema mjerila. Ovo sto se dogada kod nas u zadnjih 20 godina samo to potvrduje.


registracija
23/8/09

xaron, 02.11.10. 19:13

Ovaj Strauss se pravi pametan i pokusava da vidi
u buducnost. Da ima ista od toga u glavi predvidio bi
( kao neki drugi ) dolazak ove velike krize, ali ne on je maltene do zadnjeg dana odbacivao svaku najavu
krize koja je vec bila ocigledna. Po svemu je ispao
obicni asshole, samo da bi zadrzao polozaj (uostalom, kao i nasi na vrhu).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika