02.11.2010. / 13:03

Autor: Hina

Metro podigao prognozu nakon skoka dobiti u trećem tromjesečju

Prihodi grupe čije se poslovanje proteže od zapadne i istočne Europe do Bliskog Istoka i Azije porasli su za 4,5 posto na 16,3 milijarde eura

Metro optimistično gleda na buduće poslovne rezultateMetro optimistično gleda na buduće poslovne rezultateNjemački lanac trgovina Metro u utorak je revidirao naviše poslovnu prognozu nakon što je u trećem tromjesečju više nego udvostručio dobit zahvaljujući rastu prodaje i rezanju troškova.

Div sa sjedištem u Dusseldorfu izvijestio je da mu je neto dobit u trećem tromjesečju iznosila 149 milijuna eura (207 milijuna dolara), u usporedbi sa 67 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine.

Prihodi grupe čije se poslovanje proteže od zapadne i istočne Europe do Bliskog Istoka i Azije porasli su za 4,5 posto na 16,3 milijarde eura.

"Bilježimo značajan rast poslovanja u svim regijama", priopćio je izvršni direktor Metroa Eckhard Cordes.

Tvrtka je stoga povisila prognozu godišnje dobiti prije kamata i poreza (EBIT) na 2,3 milijarde eura, u usporedbi s prethodno prognozirane 2,2 milijarde eura. U trećem tromjesečju EBIT je porastao za 27 posto na 445 milijuna eura.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika