02.11.2010. / 13:59

Autor: Hina

Clinton: Obama mi zavidi što sam daleko od Washingtona na dan izbora

Državna tajnica Clinton je na dvotjednom obilasku po Aziji i Oceaniji tijekom koje će nakon Vijetnama i Kine posjetiti Australiju

Hillary ClintonHillary ClintonAmerička državna tajnica Hillary Clinton našalila se u utorak i rekla da joj predsjednik Barack Obama zavidi jer je daleko od Sjedinjenih Država na dan parlamentarnih izbora koji će izgleda biti teški za demokrate.

"Razgovarala sam s predsjednikom Obamom. Mislim da mi malo zavidi što sam tu", rekla je Clinton tijekom boravka u Kuala Lumpuru.

Precizirala je da smatra velikom časti raditi s Obamom, koji ju je pobijedio prije predsjedničkih izbora 2008.

"Blisko surađujemo u vanjskoj politici i snažno podržavam ciljeve koje je za zemlju odredio", dodala je Clinton.

"Mislim da je naslijedio iznimno teške probleme i da dokazuje da je odlučan vizionar u njihovu rješavanju. Povlastica mi je biti njegovom partnericom i bliskom savjetnicom", zaključila je.

Demokrati bi mogli doživjeti ozbiljan udarac na parlamentarnim izborima u utorak zbog izrazitog gospodarskog nezadovoljstva američkih birača, dvije godine nakon Obamine izborne pobjede.

Državna tajnica Clinton je na dvotjednom obilasku po Aziji i Oceaniji tijekom koje će nakon Vijetnama i Kine posjetiti Australiju.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika