02.11.2010. / 14:32

Autor: Hina

Pfizerova dobit u trećem tromjesečju niža 70 posto zbog troškova

Ukoliko se isključe jednokratne stavke, neto dobit je iznosila 4,37 milijardi dolara ili 54 centa po dionici, što je premašilo najviša očekivanja na Wall Streetu

Pfizer su pokopali visoki troškoviPfizer su pokopali visoki troškoviFarmaceutski div Pfizer u utorak je izvijestio da su mu prihodi u trećem tromjesečju skočili 39 posto zbog kupnje konkurenta Wyetha ali mu se dobit urušila za 70 posto zbog visokih jednokratnih troškova.

Newyorški proizvođač lijeka za snižavanje kolesterola Lipitor i lijeka za impotenciju Viagra priopćio je da mu je neto dobit u razdoblju od srpnja do rujna bila u visini 866 milijuna dolara ili 11 centa po dionici, u usporedbi s 2,88 milijarde dolara ili 43 centa po dionici godinu dana ranije.

Ukoliko se isključe jednokratne stavke, neto dobit je iznosila 4,37 milijardi dolara ili 54 centa po dionici, što je premašilo najviša očekivanja na Wall Streetu.

Prihodi su se popeli na 16,17 milijardi dolara, u usporedbi sa 11,62 milijarde u trećem prošlogodišnjem tromjesečju. Analitičari su u prosjeku očekivali da će iznositi 16,68 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika