02.11.2010. / 14:42

Autor: Hina

Pojačanja upotreba kartica poduprla dobit MasterCarda

Usporedbe radi, analitičari Wall Streeta očekivali su dobit od 3,54 dolara po dionici na prihodima od 1,41 milijardu dolara

Američka kartičarska kuća MasterCard priopćila je u utorak da je zahvaljujući pojačanoj upotrebi kreditnih i debitnih kartica u trećem tromjesečju zabilježila gotovo 15-postotni rast dobiti.

Neto dobit te kompanije u tri mjeseca do kraja rujna iznosila je 518 milijuna dolara, ili 3,94 dolara po dionici. Prihodi su istodobno uvećani pet posto na 1,43 milijarde dolara.

Usporedbe radi, analitičari Wall Streeta očekivali su dobit od 3,54 dolara po dionici na prihodima od 1,41 milijardu dolara.

Kompanija sa sjedištem u gradu Purchaseu u saveznoj američkoj državi New York priopćila je da su novi sporazumi s nekoliko banaka rezultirali rastom broja kartica s njezinim logom na 1,6 milijardi.

U SAD-u je upotreba debitnih i kreditnih kartica blago pala ali je taj pad amortizirala njihova učestala upotreba u svijetu. Ukupna je potrošnja po MasterCardovim karticama porasla za osam posto.

Vezane vijesti

Web::Strategija 13 - Kupac zvan čežnja

Web::Strategija 13 - Kupac zvan čežnja

Crte standarda kojim se regulira sigurnost kartičnih podataka kao i obaveze koje po tom standardu čekaju sve prisutne u online trgovini otkrijte 08.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika