02.11.2010. / 16:29

Autor: Hina

Gubitak (tiskare) Vjesnik 20 milijuna kuna

Hrvatski fond za privatizaciju je u prvom krugu privatizacije državni udio u Vjesniku od 62,13 posto prodavao po nominalnoj cijeni od 65,9 milijuna kuna

Vjesnik (tiskara) bilježi gubitkeVjesnik (tiskara) bilježi gubitkeVjesnik (tiskara) u prvih je devet mjeseci ove godine poslovao s gubitkom od 20 milijuna kuna, što je znatno više od 7,8 milijuna kuna koliko je iznosio gubitak u istom prošlogodišnjem razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Vjesnika objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Gubitak je ostvaren iako je provedena racionalizacija poslovanja i mjere štednje pri čemu su materijalni troškovi smanjeni 18 posto, plaće u dogovoru sa sindikatom 11 posto, a smanjena su i određena materijalna prava zaposlenih, kaže se u izvješću.

U prvih devet mjeseci ove godine Vjesnik je ostvario ukupne prihode od 105,6 milijuna kuna, što je 23 posto manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Ukupni rashodi, koji iznose 125,6 milijuna kuna, smanjeni su za 13 posto.

U strukturi ukupnih prihoda 92 posto čine prihodi od prodaje tiskarskih usluga koji su u odnosu na 2009. godinu pali 23 posto.

Kod ukupnih rashoda, operativni rashodi sudjeluju s 96 posto, a 4 posto čine financijski rashodi koji su prvih devet mjeseci porasli 37 posto.

Za Vjesnik je tijekom ljeta raspisan privatizacijski natječaj na koji se nitko nije javio. Hrvatski fond za privatizaciju je u prvom krugu privatizacije državni udio u Vjesniku od 62,13 posto prodavao po nominalnoj cijeni od 65,9 milijuna kuna.

Nakon neuspjeha prvog, HFP je odlučio raspisati drugi natječaj u kojem je određena cijena od 33 milijuna kuna odnosno 50 posto nominale.

Vezane vijesti

Nekrolog Vjesniku od Vjesnika

Nekrolog Vjesniku od Vjesnika

Vjesnik se definitivno ugasio. Premda je prije više tjedana prestao izlaziti u tiskanom obliku, dio novinara nastavio je pisati za online izdanje,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika