02.11.2010. / 16:52

Autor: Hina

Skok dobiti Teve zahvaljujući povećanoj prodaji generičkih lijekova

Ukoliko se isključe troškovi, dobit je iznosila 1,26 dolara po dionici. Analitičari su očekivali dobit u toj visini, na 4,36 milijardi dolara prihoda

Tevu su izvukli generički lijekoviTevu su izvukli generički lijekoviIzraelska farmaceutska tvrtka Teva u utorak je izvijestila o 62-postotnom skoku neto dobiti u trećem tromjesečju zahvaljujući povećanoj prodaji generičkih lijekova i nedavnoj kupnji njemačke farmaceutske kompanije Ratiopharm.

Neto dobit iznosila je tako 1,05 milijardi dolara ili 1,15 dolara po dionici, u usporedbi sa 649 milijuna dolara ili 72 centa po dionici u istom razdoblju lani. Prihodi su pak na godišnjoj razini povećani 20 posto, na 4,25 milijardi dolara, u odnosu na 3,55 milijardi dolara u istom razdoblju lani.

Ukoliko se isključe troškovi, dobit je iznosila 1,26 dolara po dionici. Analitičari su očekivali dobit u toj visini, na 4,36 milijardi dolara prihoda.

Teva ima sjedište u Izraelu a većinu prihoda ostvaruje na tržištu Sjeverne Amerike. Prihodi su joj na tom tržištu porasli 22 posto na 2,72 milijarde dolara zahvaljujući plasiranju na tržište generičke verzije antidepresiva Effexor XR.

U Europi su prihodi porasli 21 posto na milijardu dolara.

Porasli su i prihodi od prodaje brendiranih lijekova, pa su tako prihodi od prodaje Copaxona, lijeka za multiplu sklerozu, porasli u cijelom svijetu za četiri posto na 808 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika