02.11.2010. / 16:59

Autor: Hina

Magma najavila restrukturiranje i pregovara s potencijalnim investitorima

Program će biti finaliziran tijekom naredna dva tjedna, nakon čega slijedi njegova implementacija. Svrha programa je poduzimanje dodatnih mjera koje će već u relativno kratkom roku društvu osigurati operativnu profitabilnost i omogućiti stabilno poslovanje

Goranko FižulićGoranko FižulićTrgovačka tvrtka Magma objavila je danas da je angažirala nezavisnog savjetnika koji će u suradnji s Upravom izraditi i nadgledati provođenje programa operativnog i financijskog restrukturiranja tvrtke te da je u intenzivnim pregovorima s potencijalnim investitorima koji su iskazali interes da sudjeluju u poslovanju društva.

U priopćenju objavljenom putem Zagrebačke buzre, iz Magme ističu da se Magma Grupa tijekom godine suočavala s mnogim poteškoćama, koje su početkom godine prvenstveno bile posljedica smanjene potrošnje građana, a tijekom trećeg kvartala rezultat su prvenstveno otežane likvidnosti i ograničenih mogućnosti osiguranja adekvatne razine radnog kapitala potrebnog za redovno financiranje društva.

Suočeni s ovakvom situacijom, Uprava tvrtke odlučila je poduzeti niz aktivnosti kako bi u što kraćem roku osigurala stabilizaciju poslovanja, navodi se u priopćenju i dodaje da je tvrtka angažirala nezavisnog savjetnika koji će u suradnji s Upravom izraditi i nadgledati provođenje programa operativnog i financijskog restrukturiranja.

"Program će biti finaliziran tijekom naredna dva tjedna, nakon čega slijedi njegova implementacija. Svrha programa je poduzimanje dodatnih mjera koje će već u relativno kratkom roku društvu osigurati operativnu profitabilnost i omogućiti stabilno poslovanje", ističe se u priopćenju.

Također, Magma je trenutno u intenzivnim pregovorima s potencijalnim investitorima koji su iskazali svoj interes da sudjeluju u poslovanju društva.

Potencijalni investitori trenutno vrše dubinski snimak društva, a konačni modalitet suradnje bit će poznat najkasnije do 15. studenoga. Pregovori se obavljaju u cilju osiguranja dodatne likvidnosti i adekvatne razine radnog kapitala neophodne za uredno poslovanje i servisiranje svih postojećih obveza, naglašavaju iz Magme.

Kako će ishod pregovora s potencijalnim investitorima kao i odluka o provedbi značajno utjecati na daljnje poslovanje Magma Grupe, Uprava je odlučila da će rezultate za treći kvartal objaviti zajedno sa rezultatima navedenih aktivnosti i pregovora, koji će prethodno biti i predmet razmatranja i usvajanja na sjednici Nadzornog odbora zakazanoj za 12. studenoga 2010.

Na toj će se sjednici Nadzornog odbora razmatrati program restrukturiranja društva kao i aktivnosti vezane uz pregovore i ponude od strane potencijalnih investitora, navode iz Magme.

Vezane vijesti

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Ako se ne dogodi čudo - a čuda su u biznisu rijetka - u iduća dva tjedna napokon bi trebao biti otvoren stečaj Magme. Uvod u konačni čin propasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika