02.11.2010. / 18:14

Autor: Hina

Sumnjivi paketi i izvan Grčke: Jedan pronađen u uredu Angele Merkel

Njemačka policija pronašla je u utorak sumnjiv paket u uredu njemačke kancelarke Angele Merkel u Berlinu, rekao je glasnogovornik njemačke vlade.

Angela MerkelAngela MerkelNjemačka policija pronašla je u utorak sumnjiv paket u uredu njemačke kancelarke Angele Merkel u Berlinu, rekao je glasnogovornik njemačke vlade.

"Tijekom rutinske provjere pristigle pošte jedan od paketa imao je sumnjive karakteristike koje su ukazivale na mogućnost da sadrži eksploziv", rekao je u izjavi glasnogovornik Steffen Seibert i napomenuo da nitko nije ozlijeđen.

Savezna policija je rekla da se predmet ispituje. "Sada se provjerava je li riječ o eksplozivu", rekla je glasnogovornica policije.

Njemački list Berliner Morgenpost je napisao da je povratna adresa na paketu bila "grčko ministarstvo gospodarstva" i bio je adresiran izravno na kancelarku.

List je prenio ocjenu stručnjaka za sigurnost da je paket mogao eksplodirati.

List Der Tagesspiegel je izvijestio da je sumnjivi paket sadržavao barut i da ga je isporučila trtka United Parcel Service.

Njemačka kancelarka je u vrijeme pronalaska paketa bila izvan zemlje u posjetu Belgiji.

U Grčkoj je u utorak pronađen niz paketa bombi koji su poslani stranim veleposlanstvima u Ateni. Bombe su eksplodirale u veleposlanstvima Švicarske i Rusije, a paketi bombe pronađeni su i u čileanskome i bugarskom veleposlanstvu. Jedan je paket na vrijeme pronađen u uredu kurirske službe, a bio je naslovljen na njemačko veleposlanstvo.

U ponedjeljak je bomba u paketu eksplodirala u uredu kurirske službe u Ateni i lakše ranila jednoga zaposlenika. Grčka je policija uhitila dvije osobe koje su nosile bombe, naslovljene na francuskoga predsjednika Nicolasa Sarkozyja i belgijsko veleposlanstvo. Policija pakete povezuje s ljevičarskim gerilcima i anarhistima.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika