02.11.2010. / 18:57

Autor: Hina

Meč odigran, a gdje je novac: Za dubrovačku bolnicu uplaćeno tek 100 tisuća kuna

Gotovo četiri mjeseca pošto je ispred Kneževa dvora u Dubrovniku odigran dobrotvorni meč između teniskih legenda Johna McEnroea i Gorana Ivaniševića, od kojega je prihod bio namijenjen dječjem odjelu dubrovačke opće bolnice, od predviđenih milijun kuna dosad je uplaćeno samo oko 100 tisuća, doznaje se u bolnici.

John McEnroe i Goran Ivanišević (Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)John McEnroe i Goran Ivanišević (Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)Gotovo četiri mjeseca pošto je ispred Kneževa dvora u Dubrovniku odigran dobrotvorni meč između teniskih legenda Johna McEnroea i Gorana Ivaniševića, od kojega je prihod bio namijenjen dječjem odjelu dubrovačke opće bolnice, od predviđenih milijun kuna dosad je uplaćeno samo oko 100 tisuća, doznaje se u bolnici.

Po riječima ravnatelja dubrovačke Opće bolnice Branka Bazdana bolnica je zaprimila pismo namjene od organizatora meča i u njemu je navedeno da je za sada iznos koji bi trebao biti uplaćen 100 tisuća kuna.

"Hoće li biti daljnjih uplata, ne znam", rekao je Bazdan.

Hrvatski teniski velikan Goran Ivanišević izjavio je novinarima kako je malo iznenađen i razočaran jer su puno puta zvani potencijalni sponzori, ali se ne javljaju. "Žao mi je da se sve ovo okrenulo na negativnu stranu, ali vjerujem da će do kraja godine sve biti uplaćeno i da će radovi biti završeni", naglasio je Ivanišević.

Teniski spektakl u povijesnoj jezgri Dubrovnika u početku srpnja pratilo je 750 gledatelja, a prihod je bio namijenjen obnovi dječjeg odjela dubrovačke bolnice. Obnova uključuje nove kupaonice za male bolesnike, promjenu dotrajale alumijske stijene te popravak stropa i rasvjete u odjelu.

Dječji odjel raspolaže s 20 postelja, zapošljava osam liječnika i 23 medicinske sestre, a tijekom godine kroza nj prođe 1200 mališana i obavi se oko 25 tisuća ambulantnih usluga.

Vezane vijesti

Ivanišević neće volonterski voditi Davis Cup reprezentaciju

Ivanišević neće volonterski voditi Davis Cup reprezentaciju

Goran Ivanišević demantirao je u srijedu navode Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza kako će volonterski voditi hrvatsku Davis Cup… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika