02.11.2010. / 19:55

Autor: Hina

Ipak su Kurdi: Samoubojica koji je ubio 32 osobe u Istambulu je pripadnik PKK

Istanbulske gradske vlasti u utorak su izvijestile kako je počinitelj samoubilačkog napada u središtu grada, u kojemu su u nedjelju ranjene 32 osobe, 24-godišnji Kurd koji se 2004. pridružio kurdskim pobunjenicima, izvijestila je u utorak agencija Anatolija.

U napadu je poginulo 32 ljudiU napadu je poginulo 32 ljudiIstanbulske gradske vlasti u utorak su izvijestile kako je počinitelj samoubilačkog napada u središtu grada, u kojemu su u nedjelju ranjene 32 osobe, 24-godišnji Kurd koji se 2004. pridružio kurdskim pobunjenicima, izvijestila je u utorak agencija Anatolija.

U istrazi su sudjelovali pripadnici specijalne policije, koji su otkrili da je počinitelj Vedat Acar, mladić iz mjesta Guerpinara koji se PKK-u pridružio 2004.

Izvješće turskih vlasti uslijedilo je pošto su pobunjenici u ponedjeljak zanijekali umiješanost u napad, u kojemu je ranjeno 15 policajaca. Pobunjenici su najavili nastavak primirja dogovorena u kolovozu do idućih parlamentarnih izbora, koji bi se trebali održati u lipnju.

Televizija NTV izvijestila je da je napadač u Tursku ušao prije tri mjeseca iz Iraka preko Habura, graničnog prijelaza na jugoistoku zemlje.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika