02.11.2010. / 19:58

Autor: Hina

Oprez u Splitu: Utakmicu Hajduka i Zenita proglasili susretom visokog rizika

Policijska uprava (PU) splitsko-dalmatinske županije danas je izvjestila kako se poduzimaju mjere na osiguranju utakmice 4. kola skupine G Europske nogometne lige između Hajduka i ruske momčadi Zenit koja se u četvrtak igra na splitskom Poljudu, te je upozorila da je to utakmica "visokog rizika".

Policija će pokušati spriječiti bilo kakve incidentePolicija će pokušati spriječiti bilo kakve incidentePolicijska uprava (PU) splitsko-dalmatinske županije danas je izvjestila kako se poduzimaju mjere na osiguranju utakmice 4. kola skupine G Europske nogometne lige između Hajduka i ruske momčadi Zenit koja se u četvrtak igra na splitskom Poljudu, te je upozorila da je to utakmica "visokog rizika".

"To je utakmica visokog rizika a posredstvom MUP-a intenzivno razmjenjujemo informacije sa ruskom policijom. Za sada imamo informaciju da će u Split iz Rusije doći 100-injak osoba isključivo angažiranih uz klub (Zenit)", izjavila je danas u poslijepodnevnim satima za Radio Split glasnogovornioca splitsko-dalmatinske policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj.

Ona je najavila da će na splitskom stadionu za vrijeme utakmice biti angažirano 300 policijski djelatnika, te da će policijske snage biti raspoređene i u gradu.

"Dat ćemo sve od sebe da uspostavimo sigurno stanje javnog reda i mira", rekla je glasnogovornica splitske policije govoreći o sigurnosnim pripremama za predstojeću utakmicu Hajduk - Zenit.

Neki hrvatski mediji prenijeli su napise srbijanskih medija koji su objavili izjave huligana iz Beograda da će navijači Zenita - "pravoslavna braća" iz Rusije prije dolaska u Hrvatsku boraviti Beogradu odakle će se, prema tim izjavama, zajedno uputiti u Hrvatsku "srušiti i zapaliti cijeli Split".

Kraljević-Gudelj je danas rekla kako splitska policija "za sada" nema informacija da će u Split na utakmicu Hajduk-Zenit doći i navijači iz Srbije.

Uoči prve utakmice između ove dvije momčadi prije dva tjedna u Sankt Peterburgu nekoliko navijača Hajduka je ozlijeđeno u napadu huligana u hotelu u tom ruskom gradu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika