02.11.2010. / 20:17

Autor: Hina

Krvoproliće u Iraku: U eksplozijama diljem Bagdada ubijeno 36 ljudi, stotine ranjene

I osam mjeseci nakon izbora u Iraku političko stanje je napeto, a jača strah da bi pobunjenici mogli iskoristiti napetosti za obnovu sektaškoga rata. Događaji u utorak treći su veliki napad u Iraku od petka

Najmanje je 36 ljudi poginulo, a 320 ranjeno u nizu eksplozija koje su u utorak odjeknule uglavnom u šijitskim dijelovima iračkoga glavnog grada, rekao je jedan od ministara.

Ministar zdravstva Saleh al-Hasnavi rekao je za državnu televiziju da je većina ranjenika već puštena iz bolnica. Po njegovim riječima, bilo je najmanje deset eksplozija.

"Eksplodiralo je deset autobomba", rekao je glasnogovornik bagdadskih snaga sigurnosti general bojnik Kasim al-Musavi i dodao da je eksplodiralo još šest drugih bomba. "Sve u šijitskim četvrtima", dodao je.

I osam mjeseci nakon izbora u Iraku političko stanje je napeto, a jača strah da bi pobunjenici mogli iskoristiti napetosti za obnovu sektaškoga rata. Događaji u utorak treći su veliki napad u Iraku od petka.

U nedjelju su Al-Kaidini gerilci izazvali krvoproliće u kršćanskoj crkvi u Bagdadu.

Jedna od najvećih eksplozija u utorak dogodila se u šijitskome dijelu Sadr Cityja. Ondje je u restoranima i kafićima, po policijskim podatcima, poginulo 15 ljudi, a 23 je ozlijeđeno.

Vezane vijesti

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Islamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika