02.11.2010. / 20:26

Autor: Nacional.hr

Kaos na fakultetima: Na Ekonomiji plaće 41 tisuću kuna, na Filozofskom sa službenom karticom kockaju

Apsolutni je rekorder u isplati honorara u proračunskom nadzoru jedan profesor Ekonomskog fakulteta koji je za svoj rad dobio 1,7 milijuna kuna dok je najvišu plaću primio jedan profesor - 41 tisuću kunu. Na istom fakultetu najniža isplaćena plaća bila je 5845 kuna

Ekonomski fakultet u ZagrebuEkonomski fakultet u ZagrebuMinistarstvo financija obavilo je proračunski nadzor na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu i istražilo kako se trošio novac u razdoblju od 2007. do 2009. godine. I imali su što vidjeti. Novac se među ostalim i trošio i za online usluge kockanja i klađenja, a jednom je profesoru isplaćeno 1,7 milijuna kuna autorskih honorara.

Prema proračunskom nadzoru, na Ekonomskom fakultetu jedan bivši dekan imao je plaću od 41 tisuće kuna, a jedan je profesor ubrao honorar od milijun i 700 tisuća kuna.

Prije nekoliko mjeseci objavljeno je da je na Filozofskom fakultetu zabilježen minus od 20 milijuna kuna. Izvor blizak tom fakultetu otkrio je za HRT kako se proračunskim nadzorom za razdoblje od 2007. do kraja 2009. ušlo u trag potrošenom novcu.

Tako je na tom fakultetu prosječna plaća veća 11 tisuća kuna, a jedan redovni profesor, ujedno i šef katedre i prodekan, ima plaću od 27 tisuća kuna, te je jednom predavaču isplaćeno 19 tisuća kuna, a da pritom nije precizirano za što. Usto, isplaćivao se dodatak na plaću od 15 posto, a da o tome nije donesen nikakav pravilnik. Osim toga, 282 bruto mjesečne plaće isplaćene su za autorske honorare. Također, piše HRT, na Filozofskom se pomoću službene kartice fakulteta može se čak i kockati na internetu.

No, apsolutni je rekorder u isplati honorara u proračunskom nadzoru jedan profesor Ekonomskog fakulteta koji je za svoj rad dobio 1,7 milijuna kuna dok je najvišu plaću primio jedan profesor - 41 tisuću kunu. Na istom fakultetu najniža isplaćena plaća bila je 5845 kuna.

Vezane vijesti

Ekranizacija pobune

Ekranizacija pobune

Na treću godišnjicu blokade Filozofskog fakulteta u Zagrebu, projekcijama u zagrebačkom Dokukinu započinje kino distribucija dugometražnog… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 02.11.10. 22:54

Sve bajni "stručnjaci"...


registracija
9/3/10

nostradurus, 02.11.10. 23:34

A rezultat ekonomije u državi je katastrofa. Koliko bi onda trebao imati plaću autor jedinog ostvarivog plana za izlaz iz krize (sites.google.com/site/financijskisustav/izlaz-iz-krize)?
Tim planom se postižu 10 puta bolji rezultati od bilo kojih koje do sada imali (u stvari niti jedan dosadašnji plan ne daje nikakve pozitivne rezultate). I to uz nekoliko puta manje buduće zaduživanje. Da, moguće je da vrhunski plaćeni "stručnjaci" ne mogu smisliti plan za izlaz Hrvatske iz krize, ali zato smisle plan za vlastiti izlaz iz krize. Pozivam sve da podrže sve ovaj plan i da pokažemo ekonomistima da nemaju pojma o pojmu i da ih uopće nije briga za vlastitu državu.


registracija
30/8/10

TonyP, 03.11.10. 00:11

ti isti su radili i 80-ih, oni samo opisuju posljedice, ono sto se vec dogodilo. nista komentara o zakonima koji ne drze vodu. o sustavima kojima i dalje upravlja drzava. nista o privatizaciji koja nije provedena po pravilima struke. sve nekako mlako i bojazljivo...da rade i ceste po istom principu, bila bi sama jama vec iduceg dana. a mostovi se rusili na prvoj buri.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika