02.11.2010. / 21:06

Autor: Hina

Kosor: Dolazak Tadića na Ovčaru doživljavam kao poklon žrtvama Vukovara

Tadić će u četvrtak posjetiti istočni dio Hrvatske, gdje će s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem položiti vijence na Ovčari i u Paulin Dvoru, a u Vukovaru se sastati s predstavnicima obitelji Hrvata nestalih tijekom Domovinskog rata i s predstavnicima lokalne srpske zajednice

Boris Tadić i Jadranka KosorBoris Tadić i Jadranka KosorPredsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor rekla je u utorak kako dolazak srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u četvrtak na mjesto masovne grobnice na Ovčari doživljava kao poklon žrtvama Vukovara.

"Dolazak predsjednika Tadića na mjesto masovne grobnice na Ovčari jest trenutak kad se zaista zastaje i odavanje njegove počasti hrvatskim braniteljima i civilima, braniteljima, prije svega Vukovara, ja doživljavam i kao poklon žrtvama Vukovara”, rekla je Kosor za Dnevnik HTV-a.

Tadić će u četvrtak posjetiti istočni dio Hrvatske, gdje će s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem položiti vijence na Ovčari i u Paulin Dvoru, a u Vukovaru se sastati s predstavnicima obitelji Hrvata nestalih tijekom Domovinskog rata i s predstavnicima lokalne srpske zajednice, potvrđeno je u utorak iz ureda hrvatskog predsjednika.

Tadića će u Vukovaru dočekati Josipović, a dvojica predsjednika potom će imati kraći odvojeni sastanak u zgradi gradskog poglavarstva, nakon kojeg će se uputiti na Ovčaru. Na mitskome mjestu hrvatskog stradanja u Domovinskom ratu, na kojem su pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojba 20. studenog 1991. tijekom srpske okupacije Vukovara likvidirali 200 civila i vojnika, većinom pacijenata odvedenih iz vukovarske bolnice, hrvatski i srbijanski predsjednici položit će vijence u spomen žrtvama i dati izjave za novinare.

Potom će se vratiti u Vukovar i sastati se s predstavnicima obitelji nestalih Hrvata, a tom bi sastanku, kako je rečeno iz ureda predsjednika, trebala nazočiti i premijerka Kosor.

Josipović i Tadić iz Vukovara će otići u Paulin Dvor, mjesto nedaleko od Osijeka, gdje su 11. i 12. prosinca 1991. pripadnici 130. brigade Hrvatske vojske ubili 19 civila, među kojima su svi, osim jednog Mađara, bili Srbi. Hrvatsko pravosuđe procesuiralo je taj ratni zločin, za koji je krivim proglašen Nikola Ivanković i osuđen na zatvorsku kaznu od 15 godina.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 02.11.10. 21:58

kosorka će biti na dočeku tadića u vukovaru. izgleda da ju je "kuhana noga" , reklo bi se, nadlukavio. hajku protiv tadićeva dolaska pokrenuo je HDZ, a sad predsjednica stranke mora bit na dočeku.


registracija
17/4/10

insajder1, 02.11.10. 23:13

Dobio 15 godina za ubijanje 19 civila :(
Vrlo objektivno.


registracija
25/12/09

trta333, 03.11.10. 06:53

Pa neće valjda bjeloglava dozvoliti da Severina javno koketira sa Tadićem,a da se i one malo ne očeše.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika