02.11.2010. / 22:49

Autor: Totalsport

ATP Basel: Čilić lako u 2. kolo

Čilića, koji je lani igrao četvrtfinale na ovome turniru, put u nastavku vodi na pobjednika dvoboja između Argentinca Davida Nalbandiana i Čeha Jana Hajeka. Nalbandian je bio pobjednik u Baselu 2002. godine, a finalist još tri puta, 2003., 2004. i 2008. godine

Marin ČilićMarin ČilićNajbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, šesti nositelj dvoranskog ATP turnira u Baselu, pobijedio je na startu domaćeg predstavnika Marca Chiudinellija 6-3, 6-3...

Čilić na aktualnoj ATP ljestvici zauzima 15. mjesto, a Chiudinelli 76., pa je za nastup u rodnom gradu dobio pozivnicu organizatora. U njihovom prvom dvoboju, hrvatski tenisač slavio je nakon jednog sata i 29 minuta igre. Čilić je bio bolji u svim statističkim elementima, osvojio je 81% poena nakon prvog servisa i 56% nakon drugog. Ponudio je solidnu predstavu, pogotovo u svjetlu onoga što je pružao na turnirima prije Basela. Na prethodnih 7 je upisao samo četiri pobjede...

Chiudinelli, barem na papiru, nije bio lagani protivnik. Lani je u Baselu dogurao do polufinala, zaustavio ga je tek prijatelj iz djetinjstva Roger Federer. No, u ovome dvoboju je igrao podređenu ulogu.

Čilić je već u prvom gemu meča propustio dvije break-lopte, u trećem još jednu. U 7. gemu je napokon oduzeo servis 29-godišnjem Švicarcu, a to je ponovio u devetom gemu, kada je iskoristio treću set-loptu.

U drugom setu je Čilić oduzeo servis Chiudinelliju u četvrtom gemu. Pri vodstvu 4-2 je morao spašavati čak četiri break-lopte, jedine koje je u meču imao Chidunelli. Dvije je izvukao s asovima (ukupno 7 asova), dvije iz igre dobrim napadima. Sigurno je servirao za meč, iskoristio je treću meč-loptu nakon 40-0.

Čilića, koji je lani igrao četvrtfinale na ovome turniru, put u nastavku vodi na pobjednika dvoboja između Argentinca Davida Nalbandiana i Čeha Jana Hajeka. Nalbandian je bio pobjednik u Baselu 2002. godine, a finalist još tri puta, 2003., 2004. i 2008. godine.

Podsjećamo, Ivan Ljubičić jučer je otkazao planirani nastup ovoga tjedna u Baselu zbog umora, koji ga je shrvao nakon četiri uzastopna tjedna na turnirima na kojima je bilježio jako dobre rezultate, jedan finale i još dva polufinala.

Dodajmo da je branitelj naslova, Srbin Novak Đoković, u 1. kolu pobijedio Latvijca Ernestsa Gulbisa 6-4, 6-2 nakon 71 minute igre. Uspješan dan za srpski tenis upotpunili su i Viktor Troicki lakom pobjedom protiv Nijemca Michaela Berrera 6-3, 6-0, odnosno Janko Tipsarević, koji je sa 6-2, 6-4 svladao Uzbekistanca Denisa Istomina. Tipsarević će u 2. kolu igrati protiv trostrukog pobjednika Basela, domaće perjanice Rogera Federera.

ATP Basel, 1. kolo:

Tipsarević - Istomin 6-2, 6-4

Giraldo - Beck 6-2, 6-1

Golubjev - Malisse 7-5, 6-2

Čilić (6) - Chiudinelli 6-3, 6-3

Troicki - Berrer 6-3, 6-0

Gasquet - Lu 6-3, 6-1

Đoković (2) - Gulbis 6-4, 6-2

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika