03.11.2010. / 08:28

Autor: Hina

Video snažnog potresa u Srbiji: Poginuo bračni par, stotinjak osoba lakše ozlijeđeno

Po izjavama očevidaca, u Kraljevu, koje ima oko 70.000 stanovnika, potres je oštetio zgrade, a dijelovi grada ostali su bez struje i vode

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotU potresu koji se dogodio tijekom noći sa utorka na srijedu, sa epicentrom u blizini srbijanskog grada Kraljeva, poginuo je bračni par starosti oko 50 godina, dok je oko stotinjak osoba lakše ozlijeđeno, javljaju mediji u Beogradu.

Epicentar potresa bio je na oko 10 kilometara od Kraljeva u pravcu Kragujevca, njegova jakost bila je oko 5,4 stupnja Richtera, odnosno 7,5 stupnja po Merkalijevoj ljestvici.

U 9.30. se osjetio novi nešto snažniji potres uslijed kojeg su mnogi stanovnici Kraljeva izašli na ulice u strahu od novih većih oštećenja. Magnituda posljednjeg potresa iznosila je 2,8 stupnja po Richteru.

Potres, koji se osjetio u oko 200 kilometara udaljenom Beogradu te drugim srbijanskim gradovima, izazvao je oštećenja na starijim zgradama i objektima u Kraljevu a kasnije je zabilježeno i nekoliko manjih potresa slabijeg intenziteta. Također je, kako se navodi oštećena i bolnica u tom gradu.

Kraljevo su tijekom noći obišli srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić i načelnik sektora za izvanredne situacije MUP-a Predrag Marić, a sa njima je došlo i nekoliko desetina pripadnika posebne postrojbe MUP-a za spašavanje iz ruševina koji, kako se ističe, neće imati posla jer nema zatrpanih ljudi.

Na sastanku sa gradskim čelnicima Dačić je ukazao na potrebu utvrđivanja kvalitete vode za piće, kao i da se utvrde problemi elektrodistribucije jer su neki dijelovi grada ostali bez električne energije.

Ravnateljica Seizmološkog zavoda Srbije Slavica Radovanović izjavila je kako, uzimajući u obzir dosadašnja iskustva, ne treba očekivati nove jače potrese u regiji Kraljeva i da je noćašnji potres bio najjači.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika