03.11.2010. / 08:32

Autor: Totalsport

SP u odbojci: Hrvatska bolja od Kazahstana

- Naša sudbina nije u našim rukama, ali postoji mala šansa da se zadržimo u Japanu. Uvjeren sam da će se ova ekipa razviti u sjajnu u budućnosti te da će zadržati visoku razinu igranja odbojke - rekao je izbornik hrvatskih odbojkašica

Hrvatske odbojkašice stigle su do druge pobjede u skupini C na Svjetskom prvenstvu koje se ovih dana održava u Japanu. U utakmici 5. kola izabranice Miroslava Aksentijevića svladale su Kazahstan 3-0 (25-19, 25-17, 25-18)...

Kazahstankama je ovo bio i peti poraz na turniru.

Maja Poljak s 12, odnosno Sanja Popović s 11 i Ivana Miloš s 10 izborenih poena bile su napadački najraspoloženije u redovima hrvatske reprezentacije, dok je za poraženu ekipu najviše zabijala Olga Drobijševskaja čiji je učinak bio jednak onom Maje Poljak koja je, pak, nakon susreta izjavila:

- Teško je bilo pronaći pravu motivaciju za igru znajući da naš prolazak dalje ne ovisi isključivo o nama samima. Ipak, zadovoljna sam što odlazimo uzdignute glave budući da smo, do samoga kraja, dale sve od sebe. Žalim što dvije pobjede vjerojatno neće biti dovoljne za prolazak skupine. Po prvi puta smo ovdje i sretna sam što smo dva puta slavile, no osoba sam koja uvijek teži pobjedama, pa sam i nesretna što u ovoj fazi završavamo natjecanje.

Dvije pobjede u pet utakmica razvile su situaciju na način da prolazak Hrvatske u drugi krug ovisi o meču Kube i SAD-a. Posljednji je to meč dana u Matsumotu u kojem bi Kubanke morale ubilježiti vrlo uvjerljiv poraz da bi Hrvatska ostala u Japanu .

- Moja je kapetanica sve rekla. Meč je bio težak jer smo se jučer doveli u takvu situaciju. Zadovoljan sam jer smo odigrali na visokoj razini i taktički i tehnički. Disciplina u igri donijela nam je drugu pobjedu, a ponosan sam na djevojke i zato što smo kasno došli u Japan što je utjecalo i na naš umor i privikavanje na vremensku razliku. Nakon utakmice protiv Kubanki nismo se stigli naspavati i zbog toga naša izvedba nije bila dobra. To me čini razočaranim, jer smatram da moja ekipa može igrati na visokoj razini.

- Naša sudbina nije u našim rukama, ali postoji mala šansa da se zadržimo u Japanu. Uvjeren sam da će se ova ekipa razviti u sjajnu u budućnosti te da će zadržati visoku razinu igranja odbojke - dodao je izbornik hrvatskih odbojkašica.

Vezane vijesti

Hrvatice se oprostile porazom

Hrvatice se oprostile porazom

I treću su utakmicu na predolimpijskom kvalifikacijskom turniru u turskoj Ankari izgubile hrvatske odbojkašice. Bolja je u četvrtak, opet s 3-0, bila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika