03.11.2010. / 10:00

Autor: Hina

Božo Biškupić otvorio izložbu 'Suvremeni hrvatski nakit' u Pekingu

Na otvorenju izložbe, u nazočnosti hrvatskog veleposlanika Ante Simonića, brojnih diplomata te velikog broja posjetitelja, ministar je istaknuo da će i ova recentna izložba pridonijeti međusobnom razumijevanju i boljem poznavanju kultura hrvatskoga i kineskog naroda

Božo BiškupićBožo BiškupićIzložbu "Suvremeni hrvatski nakit" otvorio je danas u Pekingu ministar kulture Republike Hrvatske Božo Biškupić, izvijestilo je Ministarstvo kulture RH.

Na otvorenju izložbe, u nazočnosti hrvatskog veleposlanika Ante Simonića, brojnih diplomata te velikog broja posjetitelja, ministar je istaknuo da će i ova recentna izložba pridonijeti međusobnom razumijevanju i boljem poznavanju kultura hrvatskoga i kineskog naroda te još većem jačanju međusobnog prijateljstva.

"U tom smislu, svakako da je i ova svečanost otvorenja izložbe suvremenoga hrvatskog nakita događaj koji će u budućnosti otvoriti još kvalitetniji prostor za čitav niz jednako bogatih i vrijednih kulturnih zbivanja u bilateralnim odnosima naših dviju zemalja", kazao je ministar Biškupić na otvorenju izložbe "Suvremeni hrvatski nakit" u pekinškom Muzeju urbanog planiranja.

U sklopu višednevnoga službenog posjeta ministra Biškupića Pekingu, na poziv kineskog ministra kulture Caia Wuoma, jučer je potpisan Program kulturne suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Narodne Republike Kine, od 2011. do 2013.

Taj program obuhvaća suradnju i razmjenu između muzeja, arhiva i knjižnica, razmjenu pisaca, prevođenje literature te suradnju na području filma, glazbe i likovne umjetnosti.

Vezane vijesti

„Kako preživjeti rat“

„Kako preživjeti rat“

U povodu 70. obljetnice ustanka u Hrvatskom zagorju večeras je u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu otvorena izložba „Kako preživjeti rat“. Autor izložbe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika