03.11.2010. / 11:12

Autor: Nacional.hr

USKOK najavio žalbu u kojoj će se tražiti veće kazne za ubojice Ive Pukanića i Nike Franjića

Šašić je posebno nezadovoljan visinom kazne koju je dobio Slobodan Đurović te smatra kako je 15 godina premalo te za njega očekuje puno veću kaznu. Isto tako Šašić je najavio da će se žaliti i na visinu kazne ostalih optuženih

Zamjenik ravnatelja USKOK-a i tužitelj u procesu ubojicama Ive Pukanića i Nike Franjića Slobodan ŠašićZamjenik ravnatelja USKOK-a i tužitelj u procesu ubojicama Ive Pukanića i Nike Franjića Slobodan ŠašićKako doznaje Nacional.hr zamjenik ravnatelja USKOK-a i tužitelj u procesu ubojicama Ive Pukanića i Nike Franjića Slobodan Šašić nezadovoljan je visinom kazni koje su dobili šestorica optuženih te je najavio da će podnijeti žalbe na presudu koju je izrekla sutkinja Ivana Kršul.

Šašić je posebno nezadovoljan visinom kazne koju je dobio Slobodan Đurović te smatra kako je 15 godina premalo te za njega očekuje puno veću kaznu. Isto tako Šašić je najavio da će se žaliti i na visinu kazne ostalih optuženih te očekuje da svima, osim Željku Milovanoviću koji je osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina, kazna bude povećana.

Podsjetimo, na sudsko vijeće danas je osudilo šestoricu optuženih na ukupno 150 godina zatvora. Robert Matanić, koji je prema optužnici okupio zločinačku skupinu, osuđen je na 33 godine. Zbog pomaganja u ubojstvu njegov bratić Luka Matanić i zajednički prijatelj Amir Mafalani dobili su po 16 godina zatvora.

150 godina zatvora: Svi optuženi proglašeni krivima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

Neposredni izvršitelj Željko Milovanović, optužen da je aktivirao eksplozivnu napravu koja je raznijela Pukanića, u odsustvu je osuđen na 40 godina, dok je Bojan Gudurić dobio 30-godišnju zatvorsku kaznu jer je iz zasjede trebao pucati u Pukanića ukoliko eksploziv zataji.

Slobodan Đurović osuđen je na 15 godina zbog optužbi da je bio veza ubojica sa Sretenom Jocićem zvanim Joca Amsterdam koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika